2019-06-05 8548 views
得知這間餐廳賣點是有多款得意造型包類,還有介紹主角包嘅有趣名及搞笑性格,咁得意當然要同黃兔去試下啦!於是今日放工後飲茶,來到酒店內的餐廳門口已經有人等緊位了,好彩我之前已經在openrice訂左位,所以不用等位便可入座不得不讚自己醒。基本收費。。茶位$13, 另有加一收費!而餐廳標榜沒有加味精及是用天然菜汁調色,令人食得安心飲茶點少得有茶,有五款茶揀,我地揀左紅棗紅袍,茶壺裡有三粒大紅棗及用左-個大茶包沖泡,不會令到食客飲到滿咀茶葉,又有茶香,而紅棗味突出,感覺好養生我地點了:有色蝦餃$55 - 彩色的蝦餃皮,面層還灑了金泊粉,賣相好吸引餡料豐富,蝦肉爽口彈牙!略嫌蝦餃皮厚。舉手雞花$79 - 酸酸甜甜的糖醋味好開胃,雞肉嫩滑好味!還有2條菠蘿串多汁香甜,太子麻菜$59 - 菜卷成細細粒易入口,面頭有蟹籽,點芝麻醬好惹味-籠八戒$49 - 超可愛的豬仔包賣相100分!餡料是叉燒,沒有肥肉,面包鬆軟,好食鳳梨星米$119 - 菠蘿飯食得多,今次係用菠蘿盛著星洲炒米夠特別賣相吸引,份量也多!蝦肉彈牙,星米咖哩味濃,微辣。不會太油膩,炒得爽口惹味略嫌沒有菠蘿粒!楊枝甘露+棉花雲$49 - 賣
不得不讚自己醒。

基本收費。。茶位$13, 另有加一收費!

而餐廳標榜沒有加味精及是用天然菜汁調色,令人食得安心

我地點了:
餡料豐富,蝦肉爽口彈牙!略嫌蝦餃皮厚。

舉手雞花$79 - 酸酸甜甜的糖醋味好開胃,雞肉嫩滑
好味!還有2條菠蘿串多汁香甜,

-籠八戒$49 - 超可愛的豬仔包
賣相100分!餡料是叉燒,沒有肥肉,面包鬆軟,好食

略嫌沒有菠蘿粒!

楊枝甘露+棉花雲$49 - 賣相吸睛
粉藍色的棉花糖營造-朵浮雲
下層是楊枝甘露,有芒果柚子等,口感豐富

服務方面,不知是否做唔切,其實客人都比較多,叫侍應每次都要叫2,3次才有人來。不過有位女侍應好貼心,當我地後加甜品後,她主動話幫我地快上,唔洗要我地等咁耐。又主動問要唔要多個碗比我地share食,突然覺得好窩心
楊枝甘露+棉花雲
紅棗紅袍
鳳梨星米
舉手雞花
有色蝦餃
一籠八戒
太子麻菜
2019-06-01
$240 (Lunch)