2020-04-07 396 views
好掛住可以出街去下cafe坐下的日子,所以今日就同大家share一間我之前去過既🤓 系上環brew bros coffee雖然吾大,但都坐得幾舒服,門口位就係最可以打card的😋 我地2個人叫左一個pancake同一杯chocolate share! Berries pancake with icecream其實就系一個有2層的pancake塔。佢的pancake有小小厚度,比較實🤔 唔似個啲souffle pancake咁 而系普通pancake的加厚版。如果2個人食就可以一人一塊😚 佢的蛋香味都唔錯,配上面頭的caramel sauce同honey,有小小甜度就啱啱好。但我就嫌吾系幾夠鬆軟,有啲太實在🤭 面頭有一堆水果,士多啤梨、青提子、香蕉、藍莓同一堆nuts: 腰果、合桃咁。所以水果可以增加甜度,nuts又可以增加口感😍 仲加上有球vanilla icecream,每一啖有pancake雪糕,生果都幾滿足😝 杯iced chocolate就系好濃郁,但一啲都吾甜!完全系dark chocolate咁😂 食完pancake飲就會更苦,但個人就幾中意,因為我覺得有啲唔甜的中和下先冇

的蛋香味都唔錯,配上面頭的caramel sauce同honey,有小小甜度就啱啱好。但我就嫌吾系幾夠鬆軟,有啲太實在🤭 面頭有一堆水果,士多啤梨、青提子、香蕉、藍莓同一堆nuts: 腰果、合桃咁。所以水果可以增加甜度,nuts又可以增加口感😍 仲加上有球vanilla icecream,每一啖有pancake雪糕,生果都幾滿足😝 杯iced chocolate就系好濃郁,但一啲都吾甜!完全系dark chocolate咁😂 食完pancake飲就會更苦,但個人就幾中意,因為我覺得有啲唔甜的中和下先冇咁膩,整體我覺得一般,無話特別出色。但經過可以一試,嘆番杯咖啡!😌