2018-08-29 3575 views
星期四晚,有番咁上下年紀都知道星期四晚稱為ladies night 。 當還未到星期五,星期四晚總係有一顆癢癢的心想出去飲杯酒。 因此,每逢有局星期四有特別的節目,我都會出去飲杯酒放鬆下。 鳥語花香一直係我的心水,想去好耐但永遠夾不到時間人物地點。 不過有朋友竟然說八月份有個theme 叫the Last Days of Eden,F先生係識玩之人,介紹得一定無錯。 以兩種不同的Tanqueray Gin酒來做last days of eden為今晚嘅主角,來飲一杯Gin tonic,配合了特別的湯力,Tanqueray的滑和醇叫你不能不喜歡,當然這個入門,味覺冇咁複雜,是一種簡單的Gin。 如果你喜歡Ping Pong的Gin,這裡的應該不會太差。 另外的Tanqueray No. 10 酒精度高得多,47.3%,較為覺得提子的香和些少像雲呢拿的滑味,味道長遠流長得多,個人來說更喜歡以此為主角而調較的Gin tonic。 八月每個禮拜四都有呢個function,我連去左兩個星期,原因係氣氛好好,而且我好喜歡呢度環境。 如果你喜歡中環的iron fairies同J Boro

當還未到星期五,星期四晚總係有一顆癢癢的心想出去飲杯酒。

因此,每逢有局星期四有特別的節目,我都會出去飲杯酒放鬆下。

鳥語花香一直係我的心水,想去好耐但永遠夾不到時間人物地點。

如果你喜歡Ping Pong的Gin,這裡的應該不會太差。

如果你喜歡中環的iron fairies同J Boroski ,你一定會更喜歡這裡,雖然地方冇咁大,但裝修,場地更加sexy同好elegant。

記得我認識這裡是朋友告訴我這裏每晚都會有show睇,而且都是打扮得花枝招展的美女,今晚來到見識不少,的確飲杯嘢都開心好多。

而且,好多打卡位,你睇小弟影咁多就知。

講真,真係會飲到唔捨得走。

聽晚食完飯,我又想過去試多次,不如有興趣嘅,明晚同我來飲番杯?

男士絕對歡迎,飲完酒再過永華宵夜,再去老蘭飲多轉,學人氣博客瓜爺名句:人生。

不要多說了,來多一杯Gin,好嗎?

鳥語花香
灣仔皇后大道東200號利東街囍匯1樓F39A及F41A號舖