2020-11-10 5745 views
呢度由日本人主理,一行入黎聽到日本師傅打招呼,再加埋呢度嘅裝修,感覺好似真係去左日本咁。聽師傅講佢巳經有30年經驗,所以質素都有返咁上下。刺身好新鮮,魚類款式都算多,有金目鯛 、鰤魚、火炙深海池魚、石鯛 、柚子漬左口魚、鰹魚、藍鯕吞拿魚、火炙 左口魚裙邊帶子。至於壽司飯,師傅就用左北海道飯,配埋醬油,口感一流。我自己就最鍾意加左麵豉醬嘅火炙左口魚裙邊帶子,火灸左嘅左口魚好香,左口魚嘅油滲左落帶子到,豐富左帶子嘅味道,而且帶子相當肥美,口感十足。另外要讚嘅係個海膽杯,師傳好唔孤寒地比唒成板海膽我地3個😋價錢方面,呢度得兩款set- 春 (壽司)同 見 (刺身),價錢大約爭$200。春都要$739/head,我自己覺得以lunch omakase黎講,價錢有啲偏貴,性價比唔算高。

另外要讚嘅係個海膽杯,師傳好唔孤寒地比唒成板海膽我地3個😋