2016-10-12 7424 views
唔知點解嗰日好多人訂枱,我哋訂唔到窗口位。但坐喺後面都ok, 因為可以望晒成個場。而且服務都好好,每台有兩個人serve我地。一開始嚟咗個大包,配橄欖油食。好快又有第隻包,都係新鮮焗,但今次就係配牛油食的,其實佢啲包好新鮮好好味,但實在太多啦,食左幾個都飽左一半啦!講返野食先, 我哋揀咗Chef's menu,一定要全枱人都係食呢個餐。頭盤係魚子醬配魚生呢個好味!跟住就到鴨肝配新鮮無花果,個人就唔係咁鐘意鴨肝,而且件鴨肝太大舊,食到有啲滯之後到法國小龍蝦雲吞配椰菜濃湯,just average, 冇咩驚喜。然後到法國多寶魚配Brittany artichoke配香檸欖油汁,味道有啲偏鹹,搶左魚的鮮味!到主菜我揀咗法國乳鴿胸配雜菜中東米,本身唔係咁鍾意食乳鴿所以覺得好大舊肉,同有少少蘇味,啲中東米就冇乜味道,最好食都係啲雜菜同埋果pat辣醬hubby就揀咗日本牛仔柳配藍梅醬配法式炸薯球,呢個就似返間高級餐廳煮的食物,個牛仔柳煎得外脆內軟,好有牛味,我哋要五成熟就真係剛好五成熟雖然佢好似好細舊咁,但係食晒都好漏!呢個時候已經超飽,所以個cheese platter我哋都唔要喇,我哋要求轉做

雖然佢好似好細舊咁,但係食晒都好漏!

呢個時候已經超飽,所以個cheese platter我哋都唔要喇,我哋要求轉做一個清新啲的甜品,都OK。跟住黎嗰個法國蜜瓜配蜜瓜雪芭好清新,可以話係最好味嘅一道菜!最後再上個petit four, 已經食唔落啦,仲要有嘢飲,同埋送咗兩粒朱古力比我地留念。

整體比預期失望,如果要比呢個價錢,應該會去第二間
caviar
2016-10-04