2018-08-12 43 views
週末去旺角逛街,周圍都人頭湧湧。行到攰攰地兼滿手戰利品,一於「tea一tea」,坐低hea一hea。開頭以為只有雪糕,但是連meal set 都有提供,朗豪坊好多人,特別這間雪糕甘出名,多人排隊,要自己揾位,但好快有位,跟住出去收銀買完,會送過去張枱,唔駛自己企住等攞食物。選了宇治抹茶海線卷輕食下去茶餐 +凍泡沫咖啡 $115 我是抹茶控😍 卷蛋好soft,抹茶拼紅豆拼栗子是絕配,黃色果粒係栗子天氣熱,雪糕好快溶,要食佢先。用的是日本宇治抹茶,同我在日本宇治食的味道一樣,抹茶味濃郁,奶滑,唔太甜。邊食邊嘆邊享受落地玻璃的園景,逍遙地過一個下午。還有好多款蛋糕🍰真係想樣樣都試下,不過只得一個胃,留待下次。
天氣熱,雪糕好快溶,要食佢先。
邊食邊嘆邊享受落地玻璃的園景,逍遙地過一個下午。
  • 抹茶雪糕