2019-02-14 195 views
觀塘近幾年多左好多靚靚餐廳,the wave更加係新既地標,約左朋友係觀塘食飯,就過左the wave睇下有咩食。上到二樓見到呢間西餐廳登堂感覺好靚幾舒服,就坐低左😂食物款式都算多,連生蠔都有👍🏻威靈頓美國特級安格斯牛柳 $348焗到金黃色既酥皮好似菠蘿包🥰底包住一塊厚切安格斯牛柳🤤切開個下好治癒🤭牛柳偏生,目測兩成熟,個人比較喜歡食生既牛扒,所以覺得好唔錯👌🏻👌🏻咬落肉質好軟好林😍牛柳牛味偏淡,酥皮同牛之間有一層黑椒醃料,係主要既調味切少少酥皮加牛柳一齊食,正喔☺️伴碟菠菜炒過,味道也很不錯👍🏻始終有酥皮食多兩啖會比較油膩,2-3人share淺嚐下是很ok的🉐🉐美國馬尼拉鮮蜆、勝瓜、蕃茄、蒜片白酒汁意粉 $178白酒味就無咩啦,不過個意粉汁味道唔錯幾野味,唔辣的,味道偏淡d,中和翻個威靈頓牛柳既油膩感🥳好少食西餐會食到勝瓜😂 感覺勝瓜好中式,加左入意粉還不錯,有d綠色野健康d☺️蜆係連殻的,唔算好甜但新鮮👌🏻 炸薯條 🍟 $78 面鋪滿好多芝士🧀🧀🧀🧀薯條炸得都脆既,入面可以炸得再通透d薯仔太多食得多會濟肚喔Lychee Peach Tea 🍑☕️Rose hip strawberry T

食物款式都算多,連生蠔都有👍🏻

威靈頓美國特級安格斯牛柳 $348
焗到金黃色既酥皮好似菠蘿包🥰
底包住一塊厚切安格斯牛柳🤤

切開個下好治癒🤭
咬落肉質好軟好林😍
牛柳牛味偏淡,酥皮同牛之間有一層黑椒醃料,係主要既調味
切少少酥皮加牛柳一齊食,正喔☺️
伴碟菠菜炒過,味道也很不錯👍🏻
威靈頓美國特級安格斯牛柳

美國馬尼拉鮮蜆、勝瓜、蕃茄、蒜片白酒汁意粉 $178
蜆係連殻的,唔算好甜但新鮮👌🏻
美國馬尼拉鮮蜆、勝瓜、蕃茄、蒜片白酒汁意粉

炸薯條 🍟 $78
面鋪滿好多芝士🧀🧀🧀🧀
薯條炸得都脆既,入面可以炸得再通透d
薯仔太多食得多會濟肚喔
炸薯條

Lychee Peach Tea 🍑☕️
Rose hip strawberry Tea 🌹🍓 ☕️
呢兩壺果茶不論賣相同味道都很有驚喜喔🤩
用左一套雲石茶壺加杯盛載住,茶壺底仲有蠟燭暖住☺️ 不過就有少少佔位置😂
熱既果茶花茶多數都係呅落有個陣味,飲落都係普通茶,呢到既花果茶係會有淡淡個隻生果既味道
果茶

茶葉隔上仲真係有兩粒荔枝,好有誠意👍🏻
玫瑰士多啤梨茶帶酸,好開胃🉐🉐🉐

位於The Wave 2樓全層,一上到去感覺好modern好chill好靚🥰
分左dining area 同 pre-drink area👍🏻
新開業未有酒牌無得order酒精飲品住
食物質素普遍都唔錯,牛扒最為有驚喜🤩

2019-01-29
威靈頓美國特級安格斯牛柳