2018-08-21 830 views
今晚相約了一班舊同事食晚餐,book了位置旺角的mini friday好喜歡呢度既環境,地方大而且夠舒服每檯人既私人空間都不少睇下有咩岩食先餐廳有可散叫既menu 仲有一些套餐由於我地幾個女仔都唔算太餓,所以我熱點了一份四人餐個menu都唔錯呀,有前菜、湯、主菜、甜品,仲每種都有大把選擇我們點了是日餐湯,會有4碗的餐湯十分creamy又多料一口炸芝士真是芝味無窮呀外皮炸到香脆,中間包著好多芝士,一啖一粒好過癮。仲可以沾埋隔離既芝士醬。真是好芝士好惹味黑松露炒菌黑松露香噴噴,而且跟菌呀菇類是絕配菇菌類本身較為清淡,但用上了黑松露來配搭,令整個菇更為帶出鮮味,且有超濃既松露味,好正卡邦尼意粉呢款意粉一向都係西式食物內稱霸又creamy又惹味,超好味呢而且意粉相當彈牙正意大利飯。相當creamy,帶點松露味,更為滋味呢個飯相當抵食,份量不少,而且creamy所以更可增加飽肚感Salad,脆卜卜,清新可口雞翼辣辣地好刺激惹味,餐廳仲好細心,比多一兜水牛城汁,如果唔夠仲可自己加碼主角出場豬手大大隻豬手經過烤焗,外皮變得金香脆身,而且肉的份量都不少朋友細心地先切成一件件,方便進食件件豬手都啖啖肉,
好喜歡呢度既環境,地方大而且夠舒服
每檯人既私人空間都不少

睇下有咩岩食先
餐廳有可散叫既menu 仲有一些套餐
由於我地幾個女仔都唔算太餓,所以我熱點了一份四人餐

是日餐湯

我們點了是日餐湯,會有4碗的
餐湯十分creamy又多料
一口芝士

一口炸芝士
真是芝味無窮呀

黑松露炒野菌

黑松露炒菌
黑松露香噴噴,而且跟菌呀菇類是絕配

溫泉蛋卡邦尼意大利麵

卡邦尼意粉
呢款意粉一向都係西式食物內稱霸

又creamy又惹味,超好味呢
而且意粉相當彈牙

牛肝菌意大利飯

意大利飯。相當creamy,帶點松露味,更為滋味
凱撒沙律

Salad,脆卜卜,清新可口
水牛城雞翼

烤鹹豬手
主角出場
豬手

大大隻豬手經過烤焗,外皮變得金香脆身,而且肉的份量都不少

朋友細心地先切成一件件,方便進食
件件豬手都啖啖肉,外皮香脆,配上了醬汁食或加上酸菜都食都別有一番風味
甜品
最後點了餐飲跟甜品
甜品可選心太軟或芒果芝士蛋糕
我們有4件qouta。我們點了每樣兩款
心太軟好正
雖然細細件,但一樣做到流心效果,朱古力濃郁十分滋味

芒果芝士蛋糕就淡味點對比起心太軟,所以建議先別芝士蛋糕
各2件都不錯,有點清新的芒果口味,又有點濃郁的朱古力味。

是晚我們一行六人都食得好開心,環境舒服,食物出色
2018-08-16
是日餐湯