大概半年前食過一次,個陣已經係好多人排隊攞位。宜家呢間餐廳仍然好hit,堂食既話已經full booking 左,所以就叫左外賣。睇到網上大推呢兩款,我都想試下。唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯 ($124 +升級原條鰻魚$28),外賣關係,店員建議唔好落蛋驚壞,因為蛋包飯係用半熟蛋,所以呢個就變左原條鰻魚。雖然餐廳忙碌,但我地都係等左15分鐘左右。返到去打開真係有驚喜好大條,大條到個盒都擺唔晒要摺起(食食下先知),上面既木魚好香好多,鰻魚燒汁夠濃,鰻魚冇骨。米係珍珠米,粒粒圓圓的,D飯都係滿晒全個盒,非常飽!有蟹GO·又有蟹肉的·蟹蟹蟹·意大利扁麵 ($128),有兩隻細細但滿滿肉既小蟹鉗,非常鮮美,真係唔夠喉呀~D意粉掛晒D蟹肉,汁同膏,仲有爽爽既蟹籽相伴,好正。而且拎到返屋企都唔會變腥~開心!雖然好想堂食enjoy 埋個環境,不過呢次既外賣體驗都唔錯,食物既質素的確幾高。

睇到網上大推呢兩款,我都想試下。

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵