2016-09-01 12838 views
今日番summer intern最後一日,老闆請我同埋同事去Hooray食lunch farewell我 ,So surprised! 前幾次嚟Hooray都係夜晚同friend飲野,今日第一次試佢嘅set lunch menu ,估唔到真係唔錯架喎!見今日天氣都好,侍應安排左張室內嘅檯比我地,落地玻璃引入自然光,又有海景睇,坐得幾舒服。  我叫左杯荔枝旋風用料嘅配搭幾特別,幾清新但少少偏甜。是日餐湯係義大利菜湯,一般西餐廳水準,唔會太鹹。 我地三個人分別叫左鴨胸肉意大利飯,牛肉漢堡,同燒羊架 share。意大利飯無平時嗰啲咁膩,我唔係特別鍾意食太膩嘅芝士味,所以覺得配豌豆汁味道幾好。啲飯嘅口感偏腍,對食唔慣正宗半生熟意大利飯嘅我嚟講啱啱好。 鴨胸肉就不過不失,加左黑醋汁酸酸甜甜好開胃。 平時意大利飯太膩會食唔哂,要同人share,今次竟然食得完! 牛肉漢堡賣相吸引,塊扒好有香安格斯牛肉味,外層煎得脆,咬落多汁,$88有靚牛肉,真心抵食。啲薯條好脆,個個都爭住食!係新鮮炸唔係求其整翻熱,應該有double/triple-fried先會咁脆。
我叫左杯荔枝旋風用料嘅配搭幾特別,幾清新但少少偏甜。
是日餐湯係義大利菜湯,一般西餐廳水準,唔會太鹹。
羊架好大份,切出嚟多汁,perfect 嘅medium rare 粉紅!坐係隔離都聞到幾香,薯角亦炸得好脆,下次可以再試!
整體嚟講味道唔錯,計埋環境絕對超值。好開心喺銅鑼灣搵到間坐得舒服嘅餐廳。除左happy hour又多個原因嚟Hooray!
2016-08-31