2020-06-18 502 views
好愛印度烤餅NAAN laziz laziz跟好友晚餐,今日好想食印度咖喱,於是我哋去咗重慶大廈的「新德里餐廳」。7:30已有七成顧客入座,在疫情下生意還算不錯。「免治羊肉咖喱角」KEEMA SAMOSA 是一個三角形脹卜卜的印度小食,厚厚實實的外皮是用麵粉搓成,餡料則非常豐富有我哋選嘅羊肉、薯仔蓉、青豆、小茴香及其他香料混合而成,所以味道和口感都好豐富,值得推介。「瑪莎拉烤雞」是用上新鮮的蕃茄加入咖喱中,咖喱香甜濃香而小巧的雞件很入味。「新德里特色會羊肉」MUTTON KARAI 羊肉一啲都唔羶,好味嫩滑,配上烤餅滋味無窮。叫咗一個普通烤餅 NAAN 因為我好喜歡原味能夠吃到烤焗麵粉的香氣,點上咖喱汁非常好味。另外叫咗兩個芝士烤餅Cheese NAN 芝士溶化其中,好吃但好容易飽肚。Sweet Lassi 乳酪飲品,像濃稠的益力多 不過有重重的奶味,我哋今日都係選擇甜乳酪,好好味好好飲。

好愛印度烤餅NAAN laziz laziz