2018-08-02 672 views
冇諗過係觀塘工業區,都可以食到港式串燒!係駱駝漆呢度開咗一間幾有特式既串燒店。一入到去發現原來呢度唔單止淨係可以食到串燒,仲有唔同嘅海鮮刺身拼盤可以任君選擇。當我地坐低嘅時候,每人桌上都會擺放三格式嘅醬料盤,上面有准鹽、泰式酸醬同另類醬油。由於呢度客人人數眾多,所以出菜需時大家要保持耐性!!!不過不得不提,呢間串燒店嘅食物質素都非常之高,冇一碟係我食完之後不說讚。首先先講一講個牛仔骨,牛仔骨好大塊,啲醬汁燒得好濃烈,牛肉嘅汁鎖得好實,整體來說很juicy又不會太韌!另外叫咗呢度比較出名嘅講到燒蠔,都算燒得唔錯,有好多嘅蒜蓉同埋香料,配上蠔肉大大粒,肉質鮮甜。令我比較印象深刻嘅係雙重芝士薄餅,有3塊咁多,芝士夾在薄餅與薄餅之間,咬口鬆脆,芝士亦非常多,差點擠出我的口外!還有墨汁墨魚腸,想不到是這麼好吃,墨汁墨魚腸表面平平無奇,只是一條黑色的腸,但咬下去時我知道它並非池中物,墨汁爆出來!加上香腸龍濃濃的肉味,味道和香腸融為一體,互相配合感覺似吃了墨魚汁飯。還有太多太好吃的串燒,決定打包外帶回家吃,每人人頭費只是$150,相當合宜。

還有太多太好吃的串燒,
決定打包外帶回家吃,每人人頭費只是$150,相當合宜。
2018-07-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)