離開apm覓食,黎到幾街之隔揾到一個間較隱蔽的cafe,睇落裝修環境都唔錯,menu都幾吸引,店內多人用餐但都唔使等位,有四人卡位 bar枱同普通位,我同男朋友被安排坐左係兩人位,樓底好高好空曠,係度食野令人覺得好自在放鬆。餐牌頭幾款是早餐/鐵板餐/蛋包飯等等...比較港式的餐跟住有set dinner跟餐湯沙律...仲有甜品~先黎沙律另一個係加錢轉的水牛芝士沙律,同前面個份好大對比,即刻覺得超值!兩個沙律嘅菜都係一樣的,兩個沙律個汁都係落沙律醋所以好醒胃,呢隻水牛芝士較淡味,相對少芝士味,所以配埋個蕃茄同菜食都好夾~我就叫左傳統英式早餐,即係all day breakfast啦,好豐富嘅組合,有炒蛋,香腸,煙三文魚,煙肉,蘑菇,茄汁豆,多士同薯餅---我見到之後覺得自己應該會食唔曬 炒蛋好好食!一來夠滑,二來食到好濃嘅奶味同蛋香。香腸煙三文魚煙肉同茄汁豆,呢幾樣都係基本野,食落都可以,冇咩特別。蘑菇好大粒呀,而且上面有牛奶好香,一切開入面D菇汁即便滲曬出黎,食落好juicy又重蘑菇味。多士同薯餅都係熱熱的,好香脆,不過真係大份夾抵食,俾我凈係食多士同薯餅已經飽左一大半 男朋友叫左
餐牌頭幾款是早餐/鐵板餐/蛋包飯等等...比較港式的餐
跟住有set dinner跟餐湯沙律...仲有甜品~
先黎沙律
炒蛋好好食!一來夠滑,二來食到好濃嘅奶味同蛋香。
男朋友叫左香蒜白酒蜆肉意粉,好多蜆肉呀,賣相望落都流口水。不過由於我酒精敏感就冇試啦

另外叫左兩份小食,芝士焗西蘭花同炸魚薯條
西蘭花好冧,俾一層又厚又香濃又creamy嘅芝士白汁包住,每一啖都豐富多汁。
炸魚薯條,又係以為細細份驚男朋友唔夠食先叫埋,完全又係意科之外,太大份了吧~薯條多到就跌出黎
炸魚外脆內軟,一咬落去好香脆,入面D魚肉入口即融,薯條好似M記個d...如果係粗薯條會更好~
最後係跟餐飲品凍檸茶...大家都食完先記起漏左d野...就係餐湯...不過都已經食飽飽就冇追單

總結係大份抵食的,味道又唔錯,其他食物價錢都ok,係性價比高的一間餐廳。仲有靚環境,行開觀塘不妨試下。

2016-04-29