2017-05-02 96 views
難得放假所以走遠d 去觀塘區食野觀塘工廠出名多好野食,性價比高! 呢間go inside kitchen 係地鐵站隔離,好就腳!見openrice咁多好評就試下先6:30pm去到,原來餐廳有室外區,因為時間尚早嘅關係,陽光再加上燈光之下又幾靚wo本來好想坐出面,但同行人怕熱,所以拒絕了我室內環境還是不錯的! 冷氣剛好入主題啦! 點左兩份set dinner, 再加$68雞翼餐廳安排周到,由頭盤到甜品每一碟都有大小不同嘅餐具配搭,很高級的感覺! 蒜蓉包:同平時食嘅唔一樣,包邊脆口,裡面軟熟,加上蒜蓉 真係好好味沙律揀左 parma ham 同 煙三文魚Parma ham 配密瓜,加上無花果嘅酸甜,味道好balance三文魚很新鮮,幾片三文魚摺成一朵花,幾有心思湯品係粟米忌廉湯, 忌廉味不重,所以一點都不油膩,票米蓉倒是很夠! 喝下去沒有罪惡感 我喜歡!8隻黑松露蜜糖雞翼, 本以為$68只得4-6隻, 估唔到有8隻咁多! 好鐘意食蜜糖雞翼!! 甜甜的,有黑松露嘅味道中和番, 食完齒邊仍然有少少蜜糖黏住,令人好回味 黑松露帶子意大利飯, 成日係出面/自己煮帶子都好易過火喉,一老就好似食香口
難得放假所以走遠d 去觀塘區食野
觀塘工廠出名多好野食,性價比高!

本來好想坐出面,但同行人怕熱,所以拒絕了我

室內環境還是不錯的! 冷氣剛好
入主題啦! 點左兩份set dinner, 再加$68雞翼
蒜蓉包:

同平時食嘅唔一樣,包邊脆口,裡面軟熟,加上蒜蓉 真係好好味

沙律揀左 parma ham 同 煙三文魚
三文魚很新鮮,幾片三文魚摺成一朵花,幾有心思

我喜歡!

黑松露帶子意大利飯, 成日係出面/自己煮帶子都好易過火喉,一老就好似食香口膠咁!呢間岩岩好!! 食落係爽口! risotto口感唔錯,濃濃嘅黑松露味道

黑毛豬豬肋骨, 估佢唔到咁大條! 切開有10件
酸酸甜甜嘅bbq汁好惹味! 薯格好香脆, 可以問店員拎茄汁點。

甜品點左焦糖燉蛋同埋 蛋糕, 燉蛋好好味
唔會死甜, 加上脆脆嘅焦糖面,真係好想食多兩杯呀!!!
由餐包到甜品 每一樣都令人滿足! 值得推介!!
2017-05-01
Type of Meal