2016-12-28 929 views
呢排因爲一個朋友的强烈負能量而搞到唔開心,一個群體,佢成日覺得人地唔關心佢,忽略佢,就響group同fb投訴,我私底下氹返佢,佢都只係繼續發放負面情緖。咁我就將呢樣野帶住響生活中。 今日嚟到呢間Cafe, lunch有湯/小食,main course同餐飲。 \ 小食係薯仔球。 薯仔球裏面係軟心,熱烘烘,又甜甜的,外面係又脆又香口! 午餐都有成十樣野揀,在同區的cafe來説都算多。本來想叫雲吞麵,點知賣矖,咁就揀左炸魚漢堡包。 炸魚外表黃金,超級香脆,脆漿皮夠薄,魚亦滑到令人難以忘懷, 質地幼細。連包都做得幾細緻, 上下都有grill 過,已揸好牛油,令其包更香更脆。 咖啡可選Latte或Cuppacino,我飲的係Latte, 奶既份量唔係好夠多,唔係好夠滑,但咖啡豆就夠香,又有靚拉花,飲落開心啲。 呢間店除左有飲品同食物外,仲有顏料用,唔同質料,牌子同種類,彩色點只7色咁少,人生一樣,每人都會有唔同際遇,有唔同待遇,如果人地對你唔好,咪做啲自己鍾意既野唔好理囉,食好啲,睇啲好野同對你好既人相處咪得囉! 觀塘興業街19號明生工業大廈8樓

\

觀塘興業街19號明生工業大廈8樓
2016-12-15
$140 (Lunch)