2018-06-19 2863 views
今日好大雨,求其都搵咗間睇落去好傳統嘅河鮮餐館食飯,我同朋友們成身濕晒,不過見到呢度啲嘢食應該都唔錯,所以心情頓時變好。我問咗經理,經理建議我哋喺呢一度點四人餐,因為我哋有四個人,有幾款仲係佢哋嘅招牌餸同埋得獎菜式添,咁就真係要試吓啦。順帶一提呢度免收茶介,所以都幾抵食。由於我哋四個都係女仔,第一個湯就啱晒我哋,佢哋叫個湯做女人美容神器,因為裏邊有好豐富嘅藥材,有紅棗當歸等等,佢哋話佢哋真係足料煲足咁多個鐘,仲有靚仔經理幫我地上湯添!裏邊有個好大嘅魚頭,魚有好豐富嘅蛋白質,飲落去嘅時候覺得好補身,而且啱啱濕過身,飲落去就更加溫暖。最後我哋仲每人飲咗兩碗,太好味了,又無味精好少有,個胃好似已經填滿左一半!之後仲試咗呢度嘅手打鮻魚球釀青椒,平時我都好鍾意喺茶樓點尖椒,呢個青椒富有好豐富嘅魚肉係中間做餡料,唔會似普通茶樓有時魚肉同青椒分得好開,會甩出嚟。每人一隻,岩岩好,而且呢一度仲有炸過嘅鮻魚球,好香口,仲有蜆蚧醬點添。我哋傾吓傾吓就過咗成個夜晚,差唔多最後一台先走,好不愉快。

我哋傾吓傾吓就過咗成個夜晚,差唔多最後一台先走,好不愉快。
2018-06-07