2017-02-20 2103 views
去咗黃埔拜年,跟住同成班朋友係黃埔搵嘢食,年初二周圍都多人,加埋仲有港鐵黃埔站,特別熱鬧。我地行過School Food,係門口睇吓餐牌有咩食,點知侍應小姐話有張大枱走咗,唔駛等即刻有位,我地成班人都唔諗即刻入咗去。叫左烏卒卒,個樣真係麻麻地吸引,成嚿黑到不得了,不過食落又幾香,中間D墨魚又幾彈。韓小姐,其實係外面有一層薄薄嘅蛋皮包住D飯,中間夾咗D泡菜,少少辣但又幾爽,都好食。秘密花園,個名夠晒靚,真係要試下,其實佢係沙律有野菜,蘑菇,車里茄,仲有上面放滿紫菜,撈埋一齊食,都ok。拉絲芝士香草辣雞翼,我自己就唔係太鍾意芝士,所以就噤挾左隻雞翼食,雞翼係炸過,個皮脆脆地,但就沾滿晒D韓式辣椒醬,好鬼惹味,不過朋友話拉埋芝士一齊食,仲正。流心蛋牛肉炒烏冬,落咗韓國醬油一齊炒,烏冬煙煙靭靱,牛肉幾入味,攪勻隻生雞蛋一齊食,濕濕地,好好食。牛牛鐵鍋飯,牛肉洋蔥同醬汁一齊炒,好香,仲有沙律菜伴碟,加埋個藥膳飯,好似好養生噤。馬斯打烏冬,好清嘅湯烏冬,有魚板同豆腐,無乜特別。追加韓味炸雞塊,炸餃子,雞塊炸得好脆,又唔乾,不過餃子我唔太鍾意,因為個皮係炸脆咗,凍咗有D硬。飲品叫咗瑪格麗特,好香嘅茘
馬斯打烏冬,好清嘅湯烏冬,有魚板同豆腐,無乜特別。
飲品叫咗瑪格麗特,好香嘅茘枝味加瑪格利酒,面層仲加埋D泡泡,好靚,好夢幻。
School Food 我係第一次食,之前以為佢地係食小食多,原來又唔係喎,個餐牌都幾多嘢揀,D嘢都幾好食。
2017-01-29