2020-01-07 1193 views
晚餐 · 2人過咗一個不太冷嘅聖誕節,終於感覺到冬天嘅氣息,喺呢個冷冰冰嘅季節,梗係要食番個暖笠笠嘅火鍋啦~ 早已聽聞呢間火鍋店喺周杰偷嘅朋友開嘅,咁會唔會有d音樂元素,又或者會有華麗嘅舞台呢?開估喇~店入面有個大電視,播住周杰倫嘅演唱會,音響唔算大聲。裝修風格以紅藍黑白為主,而個火鍋煲嘅設計就好似一個個鼓咁,配埋鋼琴風嘅餐具,真係好有周杰倫風格2人套餐 - 北海道毛蟹湯 ($796)日山國產和牛 (牛味濃,好好食)三款時令海鮮 (新鮮,肉質彈牙)牛骨濃汁牛丸(好juicy)蟹肉海鮮滑(無乜蟹味,食落比較似蝦滑)和牛粟米味噌餃子(粟米同和牛嘅配搭麻麻哋)響鈴、自加製烏冬個湯幾甜,但唔好對隻蟹有咁高期望...另配 唐生菜($38)呢度嘅飲品比較特別,我哋嗌咗茉莉花柑桔檸檬果茶配香橙珠 ($28) 同埋寒天奶茶($28),前者嘅味道幾清新,尤其是香橙珠爆開果時會變成第二種味道幾得意; 寒天奶茶我覺得怪怪哋,可能係口味問題,我唔太鍾意。總括嚟講,味道環境都幾好,係可以再嚟試嘅火鍋店~

晚餐 · 2人

開估喇~

2人套餐 - 北海道毛蟹湯 ($796)

日山國產和牛 (牛味濃,好好食

三款時令海鮮 (新鮮,肉質彈牙)

牛骨濃汁牛丸(好juicy)

蟹肉海鮮滑(無乜蟹味,食落比較似蝦滑)

和牛粟米味噌餃子(粟米同和牛嘅配搭麻麻哋)

響鈴、自加製烏冬

個湯幾甜,但唔好對隻蟹有咁高期望...

另配 唐生菜($38)

2人套餐  (北海道毛蟹湯)

總括嚟講,味道環境都幾好,係可以再嚟試嘅火鍋店~

2人套餐  (北海道毛蟹湯)