2023-04-27 313 views
終於有❗️時❗️間❗️出post 啦 🫠 番黎香港後首個食評🫣 好耐以前都食過JS Foodies 又一城分店, 對佢個烤雞Pancake 好深印象, 相隔幾年可以再食番,又岩岩好唔洗排隊好開心🙆🏻‍♀️ 🥘印度烤雞班戟 HKD139 早幾年好盛行梳乎厘pancake個陣JS已經好出名, 但咸pancake就冇咩人提。 雖然咸pancake 唔係梳乎厘類型,但都幾鬆軟,厚度適中。 Tandoori 烤雞唔算超滑溜但都唔柴,可以點下酸忌廉。 咖哩汁唔係好濃,亦唔係日式甜個種,入面有三色椒同翠肉瓜。 pancake另外有個糖漿,雖然又咖哩汁又糖漿聽落好奇怪,但味道又出奇地夾🥰 沙律🥗有橙同西柚片,食完咖哩岩哂 ~🥩牛板腱太陽蛋飯配燒汁 HKD149 我冇諗過set lunch 既牛板腱都咁靚仔,好粉紅🩷 ,厚切左細細塊, 唔洗自己黎,牛肉唔肥有口感。灑左黑椒既太陽蛋配珍珠米係夢幻組合😆 友人覺得燒汁偏酸, 但我覺得都ok ~ 另外加左caramel macchiato 拉花都好靚 🌸 香港人咁貪新鮮, 有時餐廳過一排就轉哂menu去迎合。 隔左幾年,JS個menu ( at least Signa
印度烤雞班戟

🥘印度烤雞班戟 HKD139
牛板腱太陽蛋飯配燒汁

🥩牛板腱太陽蛋飯配燒汁 HKD149

caramel macchiato

香港人咁貪新鮮, 有時餐廳過一排就轉哂menu去迎合。 隔左幾年,JS個menu ( at least Signature dish ) 都冇好大分別, 但餐廳依然都咁受歡迎,就證明到有時本身食物做得好就未必洗改咁多啦😌
印度烤雞班戟
牛板腱太陽蛋飯配燒汁