2022-05-24 94 views
Green Day challenge為左呢個challenge, 要四處搜尋特色既素食店找到這間「年」系店, 見這間分店位處深水埗既舊區中, 心想試下係舊樓群中既新派素食餐廳, 感覺會如何呢❓店舖裝修很有台式文青風格, 與街外既舊區景色有很强烈對比。環境加分, 食品質素如何呢😜❓二口子點了一份墨西哥脆片、紫薯沙律, 川辣芫茜意粉份量唔使講, 唔怪之得係餐牌上可以點「細份」啦🤣 好彩係素食, 沒有那麼肥膩及飽肚, 唔係一定食唔哂😜唯一係川辣芫茜意粉, 可以挑剔既係唔重芫茜味, 川辣既味道蓋過了芫茜, 芫茜控要請店家加碼芫茜呀本來想點Lemon 撻, 可惜完售, 唯有試朱古力香蕉味 味道偏甜, 不過不失, 值得一試👍貼心既員工服務下次再試同系另一店
Green Day challenge

為左呢個challenge, 要四處搜尋特色既素食店

二口子點了一份墨西哥脆片、紫薯沙律, 川辣芫茜意粉

貼心既員工服務

下次再試同系另一店

紫薯牛油果香橙沙律, 川辣芫茜意粉
朱古力香蕉冧酒撻
2022-05-24
$200 (Lunch)
紫薯牛油果香橙沙律, 川辣芫茜意粉
朱古力香蕉冧酒撻