2019-12-16 471 views
串燒大家就食得多,唔知串揚大家又聽過未呢?串揚即係炸過嘅意思,聽落好油膩?唔洗驚,除左串揚,仲有好多串燒比你揀!仲係覺得好肥好邪惡?睇埋落去你就知😜(小金係好怕太油膩,食得太油會好唔舒服嘅人😂)天使蝦串揚$39/串🍤好大隻😍,蝦頭食落去唔會覺得喉嚨唔舒服,個脆漿真心又薄又脆,擺左一陣先食都唔會有油膩感,超有口感,蝦味超濃,好少食到咁高質嘅蝦👍🏻三文魚子海鮮球串揚$39/串🐟本來諗住入面實係一pat海鮮漿拎去炸,海鮮味肉丸咁。點知...入面真係有海鮮粒,配埋上面唧三文魚子同埋特別嘅沙律醬,又夾又唔油又有口感🤩高湯雞蛋卷$45🍳高湯入曬雞蛋卷入面,好moist,好入味,配埋白蘿蔔蓉,中和翻高湯味,味道更有層次🤩醃製鯖魚刺身$68/6片🐠居然有小金最愛嘅醃製鯖魚?抵讚抵讚😍可配檸汁,薑,蔥,白蘿蔔蓉,豉油,黃芥末,食落夠厚有口感之餘,味道仲好有層次,有別於外面嘅醃鯖魚刺身❤️❤️❤️炸雞球$36🍖唔油之餘都幾夠味,夠香口😌雞翼串燒$23/隻🍗雞翼燒得耐左少少,但味道還好,唔會太濃,仲可以落少少一味辣粉/山椒粉,更加過癮🤪牛舌串燒$27/串🥩超級有口感,但可以再鹹少少雞胸軟骨$25🦴味道唔錯,但都幾

天使蝦串揚$39/串🍤

三文魚子海鮮球串揚$39/串🐟

高湯雞蛋卷$45🍳

醃製鯖魚刺身$68/6片🐠

炸雞球$36🍖
唔油之餘都幾夠味,夠香口😌

雞翼串燒$23/隻🍗

牛舌串燒$27/串🥩
超級有口感,但可以再鹹少少

雞胸軟骨$25🦴
味道唔錯,但都幾硬下(箍牙妹表示無力啦😭)

主菜
黑豚飯卷$25🍙:薄薄嘅豬肉包住調飯糰,唔會太濃太油
炒麵飯$48🍛:見到就好好奇究竟點可以又麵又飯,其他真身係蛋撈炒飯再撈炒麵😂啲麵碎曬😭幾得意嘅口感。味道方面,撈左蛋之後,會中和翻,無咁鹹。

飲品
蘋果酒$73/杯🍎:飲落有少少蘋果蓉,有少少酒味
柚子酒$63/杯🍸:我通常唔飲柚子味嘅嘢,但呢個有驚喜,柚子味濃得來無苦味,酒味會係入口後慢慢岀來😍

呢到環境好黑好有feel😍最岩同朋友星期五晚來小酌一杯 ,慢慢傾慢慢食,cp值認真高呀
天使蝦
炒麵飯
蘋果酒 ,柚子酒
2019-12-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$240 (Last Night Supper)
Celebration
Christmas