2018-12-30 276 views
是日經openrice訂左位,正價菜單有85折,去到唔洗等,直接入得。間鋪裝修得幾靚,有港式壁畫,好特別。食物方面除左一般西餐外,都有啲fusion,加左港式元素係入邊,幾特別。因為想食下fusion野,我點左皇牌卡邦拿拉沙河粉,一開始以為上錯左,點知原來同網上睇到既有啲唔同,問店員先知係岩既。佢擺盤都好西式,其實佢煮法都係好西式,估唔到卡邦尼同河粉甘夾,不過佢有改良到,冇話好重芝士味,係白汁黎,啲菇同青紅椒都好好食。河粉好掛汁,甘煮原來好夾好好食。朋友點左黑松露雞肉意大利飯,我試左啖,有驚喜呀,估唔到會甘高質。果飯好香松露味,好creamy,好食。點左杯特飲叫我的宣言,即係白桃玫瑰藍碟花凍飲,賣相好靚,搞完之後杯野係粉紫色都好靚。睇得之餘仲飲得,玫瑰味好香,而且唔會太甜,正。小食叫左蒜香牛油脆香雞翼,蒜味好香,啲雞翼好脆,唔會話啲汁整到淋哂。最後仲叫左果士多啤梨荷蘭班戟伴雪糕,第一次食荷蘭班戟,原來係有啲厚啲既蛋餅,但比起一般班戟薄既。果雪糕係曲奇雪糕。最中意佢有啲焦糖爆谷,果班㦸軟得黎邊位有啲脆,爆谷令到成個甜品有啲口感,脆脆地焦糖甜甜地好加分。成個班㦸即整,果鍋都仲係熱既,好好食

皇牌卡邦拿拉沙河粉

黑松露雞肉意大利飯

我的宣言

蒜香牛油脆香雞翼

最後仲叫左果士多啤梨荷蘭班戟伴雪糕,第一次食荷蘭班戟,原來係有啲厚啲既蛋餅,但比起一般班戟薄既。果雪糕係曲奇雪糕。最中意佢有啲焦糖爆谷,果班㦸軟得黎邊位有啲脆,爆谷令到成個甜品有啲口感,脆脆地焦糖甜甜地好加分。成個班㦸即整,果鍋都仲係熱既,好好食。
士多啤梨荷蘭班㦸伴雪糕

整體黎講,店員服務ok,應客同落單果啲都好快。食物質素都超乎我預期,好好食,推介。

2018-12-29
Celebration