Chaiwala 呢間印度餐廳🇮🇳🍴,俾人嘅感覺好fancy,從門口嘅外觀,真係估唔到呢間餐廳係食印度菜,紅色嘅大門🚪,出面嘅招牌又唔明顯好易會Miss左,推開對門有啲似愛麗絲夢遊仙境的feel🤭,而且裝修都好夢幻,十分之舒適,而今次食個Menu係帶領City嘅promotion, 每位lunch $198 非常之抵食,仲要撞正今日餐廳有complimentary free flow🍾🥂呢個starters 真係不得了,以為有三個前菜咁多一定會係bite size,點知份量份量十足,而且味道都好好味,食哂啲starters已經飽左一半😗Starters to share Pani puri with jal jeera 🥔🟠呢個係印度非常之常見嘅街頭小食,係一個油炸波波,載住啲薯仔蕃茄洋蔥🥔🍅🧅,同有少少鷹嘴豆,再淋埋中間酸酸地嘅汁,夠哂開胃,建議大家要一啖過食哂,d 汁就唔會流晒出嚟,冇咁論盡Aloo tikki chaat 🥔呢個酸酪薯仔餅,一見面頭有咁多醬汁就知味道豐富,薯仔先到餅狀咬落都好有口感,食得出係用咗好多香料醃製仲有啲咖喱味,佢有啲鷹嘴豆將加埋啲乳酪醬,成個開胃菜會鹹鹹

Starters to share
Pani puri with jal jeera 🥔🟠

Aloo tikki chaat 🥔
呢個酸酪薯仔餅,一見面頭有咁多醬汁就知味道豐富,薯仔先到餅狀咬落都好有口感,食得出係用咗好多香料醃製仲有啲咖喱味,佢有啲鷹嘴豆將加埋啲乳酪醬,成個開胃菜會鹹鹹地再加埋酸酸甜甜,開胃指數💯

Rara kheema pav “Bombay Bun”🐏🥖
麵包係熱辣辣非常之鬆軟,仲要有好多牛油香氣十足🧈,麵包嘅組織綿密有拉絲嘅效果,因為本身唔食羊都好怕接受唔到呢個開胃菜嘅味道,係一個免治羊肉仲要用好多嘅印度香料,羊味都可以接受,醬汁係非常之惹味,令人一啖一啖不斷食

淨係食呢個starters已經好豐富,其實已經接近半飽狀態

Tandoors to share
淨係個賣相已經好靚📸,用個下午茶架黎present,夠哂fancy

Tandoori hari bori🥦
呢個係類似焗嘅西蘭花🥦,焗到好淋,仲有d芝士🧀,個味係香嘅不過西蘭花就黃咗少少🤏🏻

Chicken tikka 🐔
睇佢個外皮咁深色仲以為會好鹹同埋會鞋,點知完全相反,個雞肉柔嫩Juicy,又超級多香料,夠哂味道,味道豐富得來又唔會過鹹👍🏻

Garlic Nann🧄🫓
一上枱已經聞到濃烈嘅蒜頭味🧄,薄餅本身空氣感十足,鬆軟得黎又帶啲煙韌嘅口感❤️,就咁食已經好好味,點埋咖喱又有另一番風味👍🏻,仲要份量超級多,有成一大籃

Old Delhi butter chicken 🥘
唔食得辣嘅朋友可以試呢一款,會有濃郁嘅蕃茄味🍅同埋十分之creamy,用點墊薄餅簡直係一流,但雞肉就會比較硬身少少

Nalli roganjosh (+$58)🐑
個羊膝真係超大隻👍🏻,經過左八個鐘嘅慢煮,肉質好嫩滑,又可以鎖住肉汁,用刀可以輕易切開,食嘅時侯仲可以feel到肉質嘅彈性,醬汁方面就會咖喱味重少少,可以食到辛辣嘅感覺,呢度菜連我本身唔食羊嘅,都十分推薦🙌🏻

Bollywood style 🍮
Cardamom panda cotta mango
甜品就有一個奶凍,雖然係一個好西式嘅甜品,但係佢會用咗一啲小豆蔻,加強返印度嘅元素同埋會用芒果都係比較亞熱帶嘅生果🥭,奶凍嘅味道濃郁🥛,質地就實咗少少,香濃得來又唔會好滯好膩,為今餐畫上完美嘅句號

呢到嘅份份量真係超多,Dining week 嘅Menu真係好抵😊,餐廳complimentary free flow 都冇Hea 你,好主動幫我地fill 👍🏻,環境食物都服務都處於中上水平