2020-09-13 1601 views
男朋友生日🎂但係前一日已經慶祝咗,所以都係是但搵間餐廳食個飯 去咗呢一間book mark咗好耐都未去嘅餐廳~我哋想試多啲款式,所以就叫咗一個Tasting Menu ($290/person), 包括: 兩款前菜, 三款意粉, 兩個甜品我哋叫咗:🧀Burrata Cheese🥗Radicchio Salad我本身唔係好鍾意食芝士但係呢一隻Burrata Cheese好creamy, 唔會覺得膩👍🏻 但係相反另外嗰款沙律嘅goat cheese我就覺得好騷🤢 我同男朋友都麻麻哋🙈🐮Pappardelle牛面頰煮得好淋好入味👍🏻🥟Ravioli三款意粉都好好味我尤其最鍾意食Ravioli - 因為佢係茄汁, 入邊雖然係芝士嘅餡, 但係撈埋啲汁食落去都唔會膩🥰🍄Tagliolini成個意粉好濃郁好香松露味, 但係就咁食嗰塊松露係冇味嘅🤣🍰Tiramisu🍮Panna Cotta食完咁多嘢其實大家都好飽所以冇乜特別期待個甜品, 但係反而有驚喜💓 Tiramisu最驚剩係得啲cream, 但係佢入邊d餅乾唔算少, 都算有層次,唔會咁單調Panna Cotta面頭嘅jam酸酸地好開胃我同男朋友都
去咗呢一間book mark咗好耐都未去嘅餐廳~

我哋叫咗:
🧀Burrata Cheese
🥗Radicchio Salad

🐮Pappardelle
牛面頰煮得好淋好入味👍🏻

🥟Ravioli

🍄Tagliolini
成個意粉好濃郁好香松露味, 但係就咁食嗰塊松露係冇味嘅🤣

🍰Tiramisu
🍮Panna Cotta

Panna Cotta面頭嘅jam酸酸地好開胃
我同男朋友都覺得值得一試👍🏻

呢度冇得訂位, 想加生日字眼落啲甜品度要嚟到先同staff講, 咁我落單嗰陣有同佢講啦

後尾見佢嚟咗甜品, 但係咁樣分開上都冇寫任何字,我以為佢唔記得咗, 但係都冇咩所謂其實🤣 所以諗住埋單走😂

但係我哋話要買單嗰陣個Staff叫我哋唔好走住,我諗緊做咩事:0
跟住佢就同左一碟甜品, 上邊有生日字眼🤩 同埋佢送咗張生日卡再加coupon俾我哋🥰 佢話諗住俾驚喜我哋🤣🥰 真係好surprised好開心💓

一定會再嚟💓