2019-11-29 23 views
人氣雪糕DAMA係K11 MUSEA開張咁耐。 朋友今次終於同我去試下啦! . . 紅肉火龍果 & 呂宋芒果 軟雪糕筒 DAMA的軟雪糕是素食軟雪糕,無用牛奶的軟雪糕 80% 成份用咗菲律賓紅肉火龍果,適合有乳糖不耐症人(對牛奶敏感嘅人)試完覺得一般雪糕完全被比下去,唔單止比一般雪糕香滑,重要少甜,無論男女都會鐘意食,食完唔會成口都好甜唔舒服~ 而且重有好多好特別嘅味揀添!.. DAMA 心太軟 (斑蘭) 會預先返熱,切開立即看到班蘭流心,流心斑蘭味好突出,食落去好清新,蛋糕鬆軟,微甜。. 單味軟雪糕筒 (開心果) 開心果味超重,開心果雪糕質感幼滑細緻。. 羽衣甘藍 🥬 雪梨 🍐 檸檬🍋  整杯顏色很像五青汁,味道卻出奇不同,有清新果味,口感順滑,很好喝。. 招牌鮮果烏龍茶 茶底香濃不澀,有香甜水果味,水果種類豐富,附送可重用叉子,很實用。...📍DAMA尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖 #素食 #奶蛋素 #火龍果 #雲尼拿 #竹炭 #甜品 #雪糕

. .
紅肉火龍果 & 呂宋芒果 軟雪糕筒
DAMA的軟雪糕是素食軟雪糕,無用牛奶的軟雪糕
無論男女都會鐘意食,食完唔會成口都好甜唔舒服~
而且重有好多好特別嘅味揀添!

DAMA 心太軟 (斑蘭)

單味軟雪糕筒 (開心果)
開心果味超重,開心果雪糕質感幼滑細緻。

羽衣甘藍 🥬 雪梨 🍐 檸檬🍋

招牌鮮果烏龍茶