2019-11-04 3599 views
今日有重要任務,負責買蛋糕🍰去朋友屋企house warming。人頭湧湧就知好野黎啦,櫥窗裡面d蛋糕好靚好優雅,仲有好多味道選擇呀!排左陣終於買到!個個都讚不絕口,蛋糕🍰空氣感十足,鬆鬆軟軟綿綿。裡面嘅Cream香濃軟滑,不愧係北海道鮮忌廉呀!和茶三式,三種日式茶造嘅雲石戚風蛋糕,絕對同平時連鎖店買到嘅無得比!同時食到幾種茶味,濃度好到位,令蛋糕較少甜度,我最鍾意就係呢款♥️!香濃開心果,香濃碎開心果仁藏喺蛋糕中,口感層次分明,加上新鮮香甜士多啤梨🍓點綴,造雅簡單中顯得不平凡~除左個裝蛋糕之外,買多幾款獨立包裝嘅小蛋糕,今晚同老公宵夜食🍴~法式茶點貝殼形瑪德蓮蛋糕,用上特別嘅味道好似抹茶🍵咁,非常突出,另一款法國玫瑰味就清雅脫俗,牛油香味中帶有玫瑰香氣~日本柚子同雙重朱古力切件蛋糕,打開包裝袋香味湧哂出黎!一款夾雜清新柚子皮,一款混有半溶朱古力,食到好幸福嘅感覺呀!個裝蛋糕幾十蚊就有一個,而且造型高貴優雅,都諗唔到有咩理由仲要局限買連鎖店嘅蛋糕了。

和茶三式
香濃開心果
法國玫瑰味馬德蓮蛋糕

日本柚子切件蛋糕
雙重朱古力切件蛋糕
,都諗唔到有咩理由仲要局限買連鎖店嘅蛋糕了。
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea