2019-06-21 1060 views
聽人講河畔附近有間日本餐廳幾好食,好多好評,所以就黎試吓~六點幾到達餐廳已經要等位,都幾誇張。雖然繁忙時間,但等左廿分鐘左右,店員就已經執好位禮貌地安排我哋入座。四色魚生丼 (三文魚、拖羅碎、甜蝦、三文魚子)- 啲魚生多到遮住曬啲飯。三文魚好厚好新鮮;拖羅碎分量同整一碗細魚生飯差不多;甜蝦多肉大隻;三文魚子超鮮甜。鐵板煎鬆軟牛舌 - 牛舌真係好鬆軟,同平時食嘅口感完全唔同。鐵板上有洋蔥薦底,日式醬汁同洋蔥好夾,牛舌入晒味,好好食。和風田園野菜沙律 - 有好多種沙律菜同蕃茄,用嘅係日本沙律醋,清新爽口。三色花之戀(芒果、海膽拖羅蝦、蟹子)- 三種唔同感覺嘅花之戀,芒果清新,海膽拖羅同蝦嘅鮮甜,豐富滿滿嘅蟹子,淨係食呢個花之戀,視覺上味覺上都好滿足。金蒜燒日本米茄子 - 賣相超讚,鋪滿左香蒜嘅茄子,加上醬汁,味道濃郁而且茄子好入味。電擊雞翼 - 見個名咁得意所以order嘅,以為佢係熱食,點知一放入口竟然係凍,而且味道好好,好有驚喜。鍾意呢個雞翼係單骨,方便我唔識優雅地食雞翼嘅人~整體來講,味道、賣相同服務都好好,座位乾淨舒服,而呢餐咁多樣野加埋先四百幾蚊, CP值一定係超高!今次回頭率:
聽人講河畔附近有間日本餐廳幾好食,好多好評,所以就黎試吓

四色魚生丼

鐵板煎鬆軟牛舌

和風田園野菜沙律

三色花之戀

金蒜燒日本米茄子

電擊雞翼

今次回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner