2021-06-08 1221 views
碌ig 嗰陣見到朋友介紹呢間餐廳,仲話係香港佢今過最好食嘅越南法包!佢講到咁我冇理由唔去試下啦餐廳唔難揾,係Five Guys對面,招牌淺藍色,大大個餐廳名寫係上面,不過就好細間,勉強坐到5個人,有2個位仲要係吧枱,要對住員工同廚房食飯。但我就好中意呢個設計,可以對住廚房偷下師menu 好簡單,基本上個個都會叫bánh mì,我就叫左個signature pork。媽媽就試fish bún salad,同埋vegetarian rice paper summer rolls share,媽媽知道有牛油果就即刻叫我地都分別叫左 iced coffee同lemon soda 一個一黎我真係「哇」左出黎!好大個包呀!而且好厚好多料!個包好脆,我最怕食到好硬嘅包,但呢個完全唔會!好彩我係同媽媽食,因為個包太厚要擘到個口好大,冇哂儀態媽媽嗰碗佢話好好食,有好多菜,啱晒養生嘅佢,魚炸到金黃色,我見到都覺得好吸引 個米卷好特別係點花生醬, 味道清淡得來又好濃郁,不過可能我食慣泰式嘅嘢食,覺得點酸辣醬會開胃啲。媽媽話越式咖啡比較甜,佢要等啲冰溶咁啲先飲。我呢杯lemon soda都正正常常,而且咁落偏

Signature  Pork
Fish  Bún  Salad
Vegetarian  rice  paper  summer  rolls

Vietnamese iced coffee
Lemon  soda
媽媽話越式咖啡比較甜,佢要等啲冰溶咁啲先飲。我呢杯lemon soda都正正常常,而且咁落偏酸一啲都唔甜,有真材實料嘅感覺

員工都好友善,係值得去嘅餐廳
Signature  Pork
Fish  Bún  Salad