2021-03-13 1292 views
前日阿媽生日🎂諗住夜晚同佢食餐好嘅生日飯慶祝🎉放學約阿媽嚟到灣仔搵好嘢食😚見到呢間西班牙餐廳感覺幾吸引😍就揀咗呢間餐廳~佢係一間酒吧西餐廳,主打西班牙菜🇪🇸仲有唔同種類嘅酒選擇🍷好適合同朋友嚟chill一chill☺️Cold Tapas棒棒鵝肝$78有三大粒鵝肝丸,係全鵝肝肉整成嘅~食落口感好獨特☺️全口都係鵝肝😆感覺好軟滑🤗而且好香🤩凍凍地,幾好味🥰西班牙黑毛豬火腿24個月$88新鮮薄片嘅黑毛豬火腿😍食落鹹鹹地,醃製得幾香幾好味😋食落口感幾正👍🏻Hot Tapas西班牙薯仔蛋餅$78好出名嘅西班牙菜🇪🇸見到係呢間餐廳嘅推介😍就好想試吓~果然名不虛傳👍🏻食落有好香蛋味🤩入面嘅薯仔整得幾淋😚調味好香💕軟淋淋嘅感覺😍而且蛋餅好厚身😆層次好豐富☺️莫希托羊肉串燒$78一碟有四串羊肉串燒~半肥瘦嘅羊肉,食落感覺好香☺️燒得幾好味😋咬落啖啖肉😆仲有啲肉汁流出黎添😚好Juicy嘅感覺🤩Main Course 西班牙海鮮鍋飯二人份$188有唔同種類嘅海鮮🦞有蝦,青口,魷魚圈等等~蝦大大🍤青口幾新鮮😍魷魚圈幾爽口😚底面鋪有炒飯好香💕成個配搭都好正👍🏻Dessert炸西班牙油條配朱古力醬$58食完主食梗係要食

Cold Tapas

Main Course
西班牙海鮮鍋飯二人份$188

Dessert
炸西班牙油條配朱古力醬$58
食完主食梗係要食返個甜品🤣難得嚟到西班牙餐廳,梗係唔少得是西班牙嘅甜品🇪🇸佢係炸到脆卜卜嘅油條仔配朱古力醬~油條仔外脆內軟🤩配埋甜甜嘅朱古力醬☺️十分正💕

Drinks
Virgin $50
佢係非酒精類飲品,好啱我呢啲唔識飲酒嘅人🤣粉紅色嘅飲品有紅莓,士多啤梨🍓好香甜幾好飲😋

Rose Royce $105
因為我同媽咪都唔係好飲酒🙈我哋叫職員比好少好少Gin🤣係一大杯玻璃杯裝住透明嘅飲品🍷面頭仲有玫瑰花瓣🌹幾靚幾適合打卡💕有淡淡嘅Gin味,幾易入口😆

餐廳嘅職員十分之好人🥰服務態度好好👍🏻而且好Nice💕
2021-03-11