2016-09-18 1634 views
當自己想食得健康一啲既時候,我就會諗起OVO Cafe記得第一次係係灣仔個間到食既,一試就愛上左依間餐廳環境唔錯,店員幾有禮貌,最重要係野食好好味!食得出係真材實料,好健康,零罪惡感!今次就黎左位於中環既OVO Cafe,位置非常方便,係上環E3出口向左行大概2分鐘就到✌今次叫左3款野食All Day awesome ($148) 中環店先有!不得不讚份量非常多!全部都好好食💕仲有我最愛既牛油果呀!!(比個炸素魚柳遮住左)個牛角包唔似一般既咁油咁多層次,但我就超鍾意!因為咁樣就證明佢唔係落左超多牛油去整(皆因我係超憎食牛油)所以比一千個like個牛角包👍👍啲BB菠菜/火箭菜/紅菜頭都好新鮮,落左啲黑醋冇咁單調!蕃茄面頭既係香草,食落個味都幾夾。我最欣賞係個塊炸素魚柳!一啲都唔似素食,個味超似,我班friend都一致認同!一塊唔夠喉呀!!仲有最後個藜麥都唔錯,連我一個未食過藜麥既friend都唔抗拒!La Heartbeet個飯入面有啲豆、筍同埋菇,口感好唔錯又健康, risotto軟硬適中👍吸收哂啲紅菜頭汁好味道!Crêpe Potate ($88)如果鍾意食薯仔同芝士的話,你一定會愛
當自己想食得健康一啲既時候,我就會諗起OVO Cafe

記得第一次係係灣仔個間到食既,一試就愛上左依間餐廳

環境唔錯,店員幾有禮貌,最重要係野食好好味!

食得出係真材實料,好健康,零罪惡感!

今次叫左3款野食

All Day awesome ($148) 中環店先有!
All Day awesome
不得不讚份量非常多!全部都好好食💕

仲有我最愛既牛油果呀!!(比個炸素魚柳遮住左)

(皆因我係超憎食牛油)所以比一千個like個牛角包👍👍

啲BB菠菜/火箭菜/紅菜頭都好新鮮,落左啲黑醋冇咁單調!

蕃茄面頭既係香草,食落個味都幾夾。

La Heartbeet
個飯入面有啲豆、筍同埋菇,口感好唔錯又健康,

risotto軟硬適中👍吸收哂啲紅菜頭汁好味道!

Crêpe Potate ($88)
如果鍾意食薯仔同芝士的話,你一定會愛上依碟 Crêpe Potate!

薯仔代替左平時既千層麵皮,每層都鋪滿芝士同忌廉,

加埋底層既法式燉菜(似羅宋湯味),個味好夾✌✌無得彈!

飲品方面我地叫左Blissful,fabulous同Beet me up,但唔記得左影哈哈

我地最後三個人清哂啲野食,可以話係好滿足啊!
2016-09-17
$180 (Lunch)
All Day awesome
  • Crêpe Potate