2022-01-16
一入到黎環境好光猛 坐位唔算迫夾但亦講唔上寬闊 佢既裝修好似一間cafe咁 白色同木材做主調 我覺得佢呢到有個比較好既位係佢有一個洗水位係廳面 可以方便顧客係餐前清潔雙手呢間燒肉店分開左兩個區域 樓下係做石燒 樓上係做網燒既 網燒個環境都好乾淨 一人一個網 我地今日揀左食石燒 因為一大舊扒咁食個感覺爽d一個石燒套餐上面包左飯 沙律 湯同埋舊牛 佢呢個飯係用珍珠米 沙律既菜好爽脆上面配搭埋日式芝麻醬 都係好大路既配搭牛肉羅宋湯呢一樣我覺得做得幾好 會見到入面係有肉同埋佢d蔬菜唔會煲到爛晒 湯既調味適中 店員同我地講呢到比起出面石燒店係會貴小小 因為佢話佢地鋪頭係唔用雪牛 所有牛都係400天美國穀飼牛🐮封門柳 180g $148封門柳牛肉味濃郁 肉質偏軟 切落去都好多肉汁 配埋呢間鋪自己調既醬汁食更好食🐮下腰西冷 180g $148西冷牛肉味較封門柳弱 肉質偏韌 但肉汁比封門柳更多 個人認為西冷配胡椒鹽食比燒肉汁更加能帶出牛肉味另外餐廳仲有自家製竹蔗茅根同埋檸檬薏米水 好清新
🐮封門柳 180g $148
🐮下腰西冷 180g $148