2021-06-04 1452 views
唔知有冇人同我一樣,作為平時會hea食/唔食早餐嘅人,每次staycation都好期待個早餐😎之前去文華嘅staycation package可以於Clipper Lounge或The Mandarin Club 以buffet形式享用早餐;或者喺Café Causette食Set breakfast☺️當日我地早早起身,選擇去Clipper Lounge食buffet🍽我地一坐低,已經有貼心嘅staff問需要咩飲品同蛋料理而我當然就選擇最愛嘅Benedict Egg同提神嘅Long Black🍳☕️Clipper Lounge嘅食物、新鮮果汁選擇多,連水都有幾款可供選擇而大部分cold cut就同之前Mandarin Club嘅一樣唔洗多講,薯餅、香腸、baked beans、bacon、呢類一定有提供比較特別嘅係仲有meatloaf 呢道美式家常菜😆同時有齊Pancakes🥞, Belgian waffles🧇, French toast🍞,以及oatmeal🥣、Greek yoghurt等不過可惜已經冇左以前可刮蜜糖嘅一整片蜂巢🍯對於鍾意食中式早餐嘅朋友而言,MO嘅早餐就好啱你成個c

我地一坐低,已經有貼心嘅staff問需要咩飲品同蛋料理

比較特別嘅係仲有meatloaf 呢道美式家常菜😆
Greek yoghurt等
不過可惜已經冇左以前可刮蜜糖嘅一整片蜂巢🍯

對於鍾意食中式早餐嘅朋友而言,MO嘅早餐就好啱你
成個corner都係中式食物,包括港式點心、 粥品、炒麵、XO醬炒腸粉等,仲有師傅會即煮雲吞麵🍜
當中點心精美,全都用蒸籠呈上,可以揀叉燒包、奶皇包、花卷、牛肉/豬肉燒賣、蝦餃、雞肉/素菜餃,包羅萬有,食素嘅朋友都啱💚

麵包種類亦都花多眼亂,有牛角酥、蘋果酥、朱古力酥、三款muffin、doughnut等😚不過好可惜大部分都放凍左,如果可以加熱就較好🤨

總括而言,食物、環境、服務都達到應有水平
收碗碟嘅速度更非常快,值得一讚👍