2022-08-05 327 views
🚩 新沙洞澡堂呢間餐廳真係book mark咗好耐,見到好多foodie都會過嚟呢邊打卡!今日終於抽倒時間過嚟打卡啦~佢嘅位置都好方便,落車行3分鐘就到!不過依間餐廳人流都真係好多,Lunch時間可能要搵朋友預先過嚟攞位先🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈甜辣炸雞半份 $88估唔到咁大舊,而且無骨啖啖肉~用嘅應該係雞髀肉,一啲都唔柴,有少許肉汁🤤甜辣味嘅辣度唔高,偏甜口,兩個人share都幾飽🌈炸韓國午餐肉條 $58呢個真係每台必叫,本身我已經係午餐肉焚化爐,炸嘅午餐肉真係第一次食🤤一啲都唔油膩炸皮好脆口,佢仲俾咗一碟好似甜酸醬,我同男朋友都一致覺得超級夾🌈韓式拌飯 $68呢個我喺韓國旅行嗰陣時差唔多每日都會食,雖然配料好簡單,但食落去真係好驚艷,我日日食都唔會厭😭加埋半生熟嘅蛋,同埋韓國辣醬,一啖接一啖停唔到🌈新沙洞high tea set 兩人用 $328總共有兩款鹹點同六款甜點~鹹點最出色嘅係煙三文魚撻,撻皮唔會話好厚好乾,煙三文魚比嘅份量都恰到好處~二甜點我最鍾意食嘅就係牛角包窩夫!佢仲配左兩款醬俾你點—花生煉奶醬& Tiramisu醬,兩款醬都好好食,牛角包窩夫本身都好鬆脆~
🚩 新沙洞澡堂
🌈甜辣炸雞半份 $88

🌈炸韓國午餐肉條 $58

🌈韓式拌飯 $68

🌈新沙洞high tea set 兩人用 $328
總共有兩款鹹點同六款甜點~鹹點最出色嘅係煙三文魚撻,撻皮唔會話好厚好乾,煙三文魚比嘅份量都恰到好處~二甜點我最鍾意食嘅就係牛角包窩夫!佢仲配左兩款醬俾你點—花生煉奶醬& Tiramisu醬,兩款醬都好好食,牛角包窩夫本身都好鬆脆~馬卡龍都有驚喜,唔會過甜,亦都唔會食到化學味😆其他甜點都不過不失,無伏!
#Kyla長沙灣 #Kyla韓國菜
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🥢地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
🌟推薦指數:9/10
2022-08-05
$300 (Tea)