2015-07-27 3714 views
今日黎到時中上環嘅Blue Butcher 同新同事仔食lunch, 之前已經試過佢哋黑松露嘅薯條,簡直好似中毒一樣,好想第二日返去再食過。Lunch 係包括salad buffet + 你所選的Main + unlimited 的雪條(黑松露薯條加$30)Salad buffet沙律buffet係每一次都唔同! 每個沙律都好新鮮,當日我已經去嘅時候已經遲左喇!!!!! 嗚今日揀咗我好想食嘅burger !切落去果陣啲汁已經bittttt~晒出嚟,個包個面脆卜卜,嗰個番茄同肉汁完全流晒出嚟! 未食落去已經流晒口水啦個樣咁正!,本來係waitress落單嗰陣時想要個burger medium rare, 之後個侍應姐姐話個burger嗰個肉係出嚟已經係medium rare,火候真係控制得好好!一啲都唔乾,講真句食咗沙律之後再食過咁大嘅burger真係好L飽,所以我淨係食咗一半包返其他拎走嗰個黑松露嘅薯條薯條係好好食好好食好好食,(很重要所以要講三次),上邊滲咗黑松露同芝士碎,記得一定要叫佢比黑松露沙律醬(truffle mayo) !呢一個醬汁真係唔係講笑, 黑松露味超濃!如果你唔鍾意

Salad buffet

嗰個黑松露嘅薯條薯條係好好食好好食好好食,(很重要所以要講三次),上邊滲咗黑松露同芝士碎,記得一定要叫佢比黑松露沙律醬(truffle mayo) !呢一個醬汁真係唔係講笑, 黑松露味超濃!如果你唔鍾意黑松露味就算啦咪鬼叫呢個,但係!如果你係好似我一樣咁鍾意去食黑松露的話,你會覺得自己上左天堂飄飄然既感覺,冇呃你架真係好正!

我嘅同事仔就叫咗個炸雞係高級版嘅KFC配上特製嘅BBQ sauce。 我試咗一啖,覺得有啲乾,不過雞味都幾重既,唔錯咁啦!