2018-07-26 562 views
今日有嘢做去開中環,諗起好耐冇食過一樂燒鵝啦,好掛住於是決定去食返次我地12點幾去,正係食lunch時間,出面排住一條條人龍~雖然天氣好熱但係大家為左燒鵝都係值得架~我地2個人去食,分別叫左燒鵝飯同燒肉飯~鋪頭入面好逼,真係肥小小都過唔到呀😂1 :招牌燒鵝飯($58)燒鵝個皮夠脆又有油香,一咬落去d鵝皮油同汁都爆出黎的感覺,但完全唔係肥,燒鵝就係得個皮同肉,完全唔會有肥膏~超正!2 :脆皮燒肉飯 ($58)燒肉皮夠脆,有肥又有肉~每個飯底都有配埋汁,撈勻佢夾住一舊燒肉/燒鵝食簡直冇得頂呀~* 大家可以叫雙拼,價錢都一樣架!一樂燒鵝已經連續4年攞米芝蓮,大家有機會一定要試下~

1 :招牌燒鵝飯($58)

2 :脆皮燒肉飯 ($58)