2017-04-30 653 views
上次寫 Gladys 嘅食評被認為是打手?!一笑置之罷 😅 講返同 Gladys 結緣是一次台灣朋友來港,做定功課問問身邊為食朋友去邊樹 afternoon tea 好,為食朋友就介紹 Gladys,說老闆好有 heart,又剛巧喺我 office 果區,自此每月總會嚟一兩次,也算不上常客啦😂講返正題,今次星期六嚟,唔駛 lunch time之後趕返工,11點幾到 Gladys,可能係 weekend 嘅氣氛,店員和客人們都好像比平日輕鬆,一坐低咖啡師哥哥立刻話等等吓.. 一陣拎 menu 俾你,待客有禮! 今日任性地叫咗 All day deluxe breakfast, 要証實下份量係咪傳聞中咁少先 😁。 等食期間看著咖啡師哥哥沖咖啡個樣好鬼 enjoy 咁!能夠做到自己喜歡嘅工作真好!😇 Cafe Latte 先到,喝着很小確幸喔!嚟個 moment 可以暫時忘記自己身處 HK 呢 🤣 早餐份量無需多講,自己睇相吧! 香草腸有1條,一食就知好貨色,平時 City Super 見到貴貴地唔捨得買 😅 但真係好味!煙肉有2塊同樣是好貨,有些厚度,煎得好香!如果有得揀會想要2條腸1

等食期間看著咖啡師哥哥沖咖啡個樣好鬼 enjoy 咁!能夠做到自己喜歡嘅工作真好!😇 Cafe Latte 先到,喝着很小確幸喔!嚟個 moment 可以暫時忘記自己身處 HK 呢 🤣 早餐份量無需多講,自己睇相吧! 香草腸有1條,一食就知好貨色,平時 City Super 見到貴貴地唔捨得買 😅 但真係好味!煙肉有2塊同樣是好貨,有些厚度,煎得好香!如果有得揀會想要2條腸1塊煙肉,因為煙肉比較重味,覺得1塊已夠😋 洋蔥炒菇出色,酸種麵包唔知係咪自家製呢?整麵包真係唔容易,試過做法包搓到手軟,朋友話養麵包種更好似湊仔咁,好搞笑! 所以講究麵包嘅,會覺得嚟個 breakfast 好有誠意 👍

見到蛋糕櫃 d 蛋糕好吸引,但一個人吃不下啦,下次應該帶埋朋友嚟😋😋

P.S. 吃飽後自己拿了半杯清水坐多一陣,有2個客入來剛巧沒有2人枱,正當我心想不如走啦,老闆好自然地叫她們坐 bar 枱,沒有因為我已用餐完畢要等我張枱,無俾壓力想坐多一會嘅客人!

Cafe Latte

All day deluxe breakfast
2017-04-29
$112 (Lunch)
Cafe Latte
All day deluxe breakfast