收工就去左朋友介紹係西營盤有好好食嘅邊爐。食完第一次我覺得係值得再去,食完後睇返食評唔知點解咁唔好呢🤔小店位置唔多但可能比較偏僻無好多人,小店都係主打新鮮有質素嘅食材,同任砌冇得比一黎啤啤先 ... 不過第一支係唔夠凍湯底揀咗酸菜豬肚,要煮耐啲至會好味結果每人口味都飲咗兩碗😅特別講嘅係酸菜幾好味(平時我唔食)以下呢一個牛頸脊係一定一定一定要order!我之前去過塘尾道一間叫‘靚煲皇食佢皇牌牛頸脊仲衰過肥牛,同佢比簡直係垃圾!不妨比較下!呢個牛頸脊有幾好食?!三百蚊份量雖然唔係好多,但係真係好少何食牛打邊爐會慢慢咀嚼,打邊爐嘅牛居然有after taste 牛味十足!有趙口又唔會太韌到適中!牛脂豐富!大推👍🏼呢碟其貌不揚嘅係花雕牛展!真係賣相零分好似湯渣,但實情呢舊野非常有內涵花雕非常入味,做法係前一兩日先着牛展煮熟然後再浸花雕兩日拎出嚟只要煮熱大概1分鐘就可以食!我一舊唔小心煮咗半個鐘居然都仲有花雕味仲依然好味,鍾意花雕或者有咬口嘅朋友可以試吓! 👍🏼鱔基本上只要新鮮就會好味,魚係新鮮好味嘅但個人口味覺得略嫌切得太薄如果厚啲嘅話會好味啲..深海花枝... 有魷魚味同埋厚啲嘅花枝片...

一黎啤啤先 ... 不過第一支係唔夠凍

深海花枝... 有魷魚味同埋厚啲嘅花枝片... 個人覺得okay 但唔係非叫不可

老闆話而家唔興食美國筒蠔要食呢一隻叫做宮本蠔!冇介紹錯煮完都唔會好縮,好香好味道好鮮味!👍🏼

其實都飽但係覺得想煮個麵飲啖湯,點左個蝦子麵,可以煮到al dente真係好犀利😂😂但同個湯真係唔夾唔好試..

與其花2-3百食啲唔好味嘅,我覺得可以花多小小錢食啲有質素嘅 我覺得,當然有搵個識食嘅伴😝