2025-07-17 611 views
蓮香樓在尖沙咀開分店了 本人其實都幾驚訝 因為港島嗰間都起起落落幾次 現在竟然有膽量在九龍區開多間 剛好想和朋友慶生日 就一齊去試吓啲懷舊點心和菜系 我哋去到剛好有張四人細枱 就可以不用和人夾枱 佢哋嘅枱中間有一間可以將餐單和顧客私人物品放在此處 這個都比較貼心 又可以不需佔用枱面空間 職員很有禮貌 但程序上係很亂的 這個真的需要時間內慢慢改善 我們在點餐時 職員將我們的點餐紙弄掉了 最後要搞到好麻煩才可以再落單 這個真的很打攪 都係需要改善的 我們一行四人 每人大約食了兩百五十蚊左右 不是太貴 但其實我哋一籠蝦餃都食唔到 因為職員每次拎出來都俾其他食客秒殺 所以大部分食客都很不滿 點心真心不夠多 選擇不夠多 份量都唔夠 空間感不足 職員禮貌十足 但處理危機經驗不足 不過都有一個位值得讚 就係醬油位 這個位置放了大量不同的醬油 可以俾食客隨便拿取 食客按個人喜好拿取所需醬汁 那就不用經常找職員和覺得唔適合自己口味 當我寫這食評時 我相信餐廳應該已經有所改善 但短期內應該未必會再去 不竟香港還有很多更值得支持嘅點心餐廳
2025-05-31
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday