2022-05-21 2040 views
隨住確診人數下降,無得work from home,自然要約返都係附近返工嘅朋友食飯聚下啦呢日lunch就去左The One 古今二食日本菜,從外觀睇環境唔錯,餐枱亦都闊落,同朋友想食住飯聚下真係唔錯;下午時間亦有提供午餐,價錢相宜,款式都多種類,不過我同朋友都想試多幾款食物,所以最後揀左單點;龍卷風沙律好多材料,蟹柳絲同中華沙律好多,配上唔同嘅沙律菜,又有d薯片碎食落口脆脆地,口感好豐富。埼玉網燒牛舌顏色燒得好靚仔,牛舌厚薄適中,好juicy,我同朋友都覺得呢個令人好回味,好喜歡😋櫻花蝦茄子燒覺得呢個配搭唔錯,脆脆嘅櫻花蝦配燒到軟軟的茄子;好多時都係蒜香辣椒咁整,未必成日都想食咁重味,覺得呢個配搭清清地幾好。金龍卷同蜘蛛2個卷物一齊上擺盤好靚,2款我都好鐘意,因為我鍾意食炸物😛如果真係要我2選一我會揀金龍卷,大概係因為多左三文魚喺上面,多左一重口感。要讚下餐廳嘅服務,雖然係lunch繁忙時段,但keep住都有主動幫我地加茶、收碟,態度都好好,完全無覺得催趕嘅感覺,值得同朋友再黎呢度用餐。

下午時間亦有提供午餐,價錢相宜,款式都多種類,
不過我同朋友都想試多幾款食物,所以最後揀左單點;

龍卷風沙律

埼玉網燒牛舌

櫻花蝦茄子燒

金龍卷同蜘蛛
2個卷物一齊上擺盤好靚,2款我都好鐘意,因為我鍾意食炸物😛

2022-05-19
$230 (Lunch)
  • 龍卷風沙律
  • 蜘蛛