2021-05-30 1591 views
open rice book位好方便,位置雖然唔係大街,但5mins 到MTR都好就腳,好耐無嚟山林道,開咗好多新食肆,要再試其他😆😋餐廳地方都唔算細,裝修幾新咁,人唔多,我地2個人坐4人檯,ok寬敞。set dinner 有餐湯/沙律,main course 同飲品,starter 要咗湯,係南瓜湯,都幾大碗,唔算濃味,不過不失。main course 我地要咗西冷,七成熟,嚟倒見倒已經切件,好貼心❣,肉質唔錯,帶少量脂肪,個汁就偏濃味,如果塊肉靚,用咁濃味嘅汁係遮蓋咗,旁邊仲有少少沙律菜同薯仔。飲品本身配lemonade or 蘋果汁,我地要咗lemonade.另外要咗個香烤雞翼,呢個好推介😍,份量多,好似有八隻,啱啱整起,嚟到熱辣辣😋,面微脆微辣🔥,入面好嫩又juicy , 其實旁邊個BBQ醬就唔一定要點,因為原味都好味。除此之外仲有個士多啤梨乳酪,唔太甜,都幾好👍整體服務幾好,我地食完啲野waitress 立即收💪,又無限時👍

香烤雞翼

除此之外仲有個士多啤梨乳酪,唔太甜,都幾好👍

2021-05-29
香烤雞翼