2020-04-29 334 views
放假冇野做就同男朋友去赤柱行街影相。由於係遊客區,所以赤柱消費就一向都比其他地區高少少嘅。唔計老麥同埋茶餐廳,想係赤柱食好少少正常都要百幾二百蚊由於都唔想食太貴,但又想食物質素ok,所以都一早做定資料搜集,最後去左呢間係海邊嘅小餐廳。餐廳有部分枱係室外,面對個海嘅,感覺都幾好。呢間餐廳食物種類都幾多,我地兩個人就叫左一個烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡同兩個小食(三色薯條同椒鹽迷你墨魚串)。店員好貼心,見我地係兩個人就幫我地切左做兩份,方便一拎上手就食得個烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡好多汁,牛肉扒配埋菠蘿嘅甜味真係好夾而且仲好多層,真係爆多料,完全對得起個價錢!多層次爆汁烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡之後就係個三色焗墨西哥粟米片。呢個小食真係極邪惡,因為d粟米片上面鋪左一層溶溶地嘅芝士,直頭可以拉絲。而且仲配左兩個醬:莎莎醬同埋墨西哥忌廉醬,姐係一盤粟米片可以有三種味道完全岩晒d選擇困難症嘅人!惹味任你點三色焗墨西哥粟米片最後就係個椒鹽迷你墨魚串,d墨魚仔勁爽口,配埋椒鹽味真係令食好想飲啤酒呢個真係估唔到地好食,大力推薦!爽口彈牙椒鹽迷你墨魚串
放假冇野做就同男朋友去赤柱行街影相。
由於係遊客區,所以赤柱消費就一向都比其他地區高少少嘅。
唔計老麥同埋茶餐廳,想係赤柱食好少少正常都要百幾二百蚊

餐廳有部分枱係室外,面對個海嘅,感覺都幾好。

個烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡好多汁,牛肉扒配埋菠蘿嘅甜味真係好夾

而且仲好多層,真係爆多料,完全對得起個價錢!
烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡
多層次爆汁烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡

之後就係個三色焗墨西哥粟米片。

完全岩晒d選擇困難症嘅人!
三色焗墨西哥粟米片

惹味任你點三色焗墨西哥粟米片

呢個真係估唔到地好食,大力推薦!
椒鹽迷你墨魚串

爽口彈牙椒鹽迷你墨魚串
2020-02-16
$100 (Lunch)
烤菠蘿紐西蘭牛肉漢堡
三色焗墨西哥粟米片