2020-09-26 90 views
呢排我對麻辣上晒引,基本上每三餐晚飯都有一餐係食辣。本身以為已經好癲,夠晒皮,點知今日係公司無啦啦辣引起,唯有lunch都揀咗間喺附近嘅麻辣止止引。餐牌嘅選擇有好多,有麻辣有酸菜,又有唔同嘅冷盤小食,目不暇給,搞到我選擇困難症發作,最後揀咗幾樣招牌菜試。《辣子雞》$138辣子雞嘅辣椒鋪滿成個碟,非常震撼,睇見都流晒口水,雞肉揸得酥脆,食落口又辣又鹹,最岩用黎送啤酒,食完一舊又一舊《酸菜大魚》$148酸菜魚嘅湯底唔係剩係得酸菜味,食得出佢用好濃厚嘅魚湯湯底去熬製,令到成個菜式唔單調。比較可惜係啲魚有骨,如果用魚柳嘅話啖啖肉會食得更加爽《涼拌萵筍絲》$45萵筍絲嘅大細均一,睇得出師傅既刀工唔錯,加埋啲麻油同埋醋,作為前菜好開胃,我覺得其他餸菜太辣都可以用佢嚟解辣《乾煸四季豆》$58四季豆用咗蒜頭、薑、蔥、辣椒,仲有啲蝦米肉碎去炒,非常有鑊氣,四季豆嘅表面唔會過油,同時又有焦香,送飯一流。埋單大約一人兩百蚊到,下次一定要再嚟試佢嘅酸菜桂花魚同埋秘製香辣蟹🤤🤤

《辣子雞》$138

《酸菜大魚》$148