2023-06-10
新開的cafe, 見到餐牌有頗多素食菜式,一於試吓。星期六lunch time時間,店內都幾多食客。我哋兩個人點了素all day breakfast, 意粉,我飲cold brew,友人打大佬試話梅梳打咖啡,挑戰味蕾。素all day的sourdough 幾好食,質地煙靭,配上Brie cheese,有誠意。有沙律菜車厘茄、仲有大堆煮南瓜,一定夠飽。(終於係無茄汁豆的all day breakfast 啦)cold brew幾好飲,唔酸,nutty, 夠凍,非常消暑。南瓜意粉味道正常。至於杯話梅啡,一飲落口唔覺有話梅味,飲到後面,就飲到咸酸味,幾醒神。barista 可以進取啲,加多啲話梅味,咁就開胃醒神兼新鮮。兩個女仔的食量,呢餐都好飽,我大食量,最後我清碟,食量細的朋友,諗清楚先好叫all day。
鮮茄南瓜意粉
素all day breakfast