2017-02-02 5320 views
一早都知道今日要去銅鑼灣做野,所以同啲同事一早夾定,收工後去食個豪晚餐,所以首選一定係龍蝦包,因為大家都想試好耐~其實收工後都多人,所以大約7點半已經開始排緊隊,當然排嘅人龍唔長,但係入面已經坐咗好多人~一坐低,我一定係要食龍蝦包,所以同事就好痛苦咁諗自己要食咩,但係到最後我地決定個包要分甘同味,因為……個包睇落去一啲都唔細,我地幾個女仔,真係叫一個就夠,再叫其他嘢食好過Lobster Burger - 主要有車打芝士、波士頓龍蝦、牛油果、蕃茄、生菜、自家製蕃茄醬,其實我落單之前,無留意過佢係有牛油果,到見隔離枱客人上菜,我見有就知大鑊,因為我係唔食牛油果的~~好彩,我重有啲好同事,會幫我食咗佢,就算無牛油果都唔會令到個包唔好食個龍蝦好爽口彈牙,啖啖肉,超正,另外配埋個車打芝士,最緊要係有大少最執著嘅一樣嘢,個麵包皮係有烘過,簡直係一等一滋味,同埋……真係勁大個,女仔一個人好難食得晒~Twister Prawn - 呢個係佢一個好出名嘅小食,薯絲蝦,好多切到好幼細嘅薯仔絲包住隻蝦去炸,食落口有薯仔爽脆口感,又有好香薯條香味,再加上入面隻蝦,真係一次過可以滿足2個願望Breaded Ha

Breaded Ham Stuffed Cheese - 呢個係另一款好出名嘅小食,外層好鬆脆,包住入面有溶嘅芝士同火腿,我覺得自己好似食緊火腿芝士西多件,好好味,個芝士重可以拉絲架
Truffle Cheese Fries - 愛上黑松露嘅我,點可以唔食黑松露薯條呢,我見好多客人都係啲醬已經淋上薯條面,但係我就唔係好鍾意呢個食法,因為啲薯條會即淋唔再脆口,所以我叫佢另上,個薯條好粗身,所以都幾飽架~

食呢個黑松露醬有個秘訣,就係要快,因為佢係芝士醬,唔係沙律醬,一凍咗,個芝士松露醬就會“瓊”咗,想沾都沾唔到
2016-10-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • Twister Prawn
  • Breaded Ham Stuffed Cheese