2020-03-03 530 views
點點公主 $36呢間係我一路係葵廣一直會去食既一間芋圓店,呢碗裏面有愛玉凍,芋圓,紫薯圓,紅豆,大西米,原味椰果。因為當晚我太夜去🙈 所以大西米無曬了所以老闆娘就換左薏米比我😂 當然去呢間我一定會揀佢愛玉凍加黑糖👍🏻 因爲愛玉本身就無咩味而佢個口感係爽身 一咬就斷個種 所以配啲醬汁是非常搭的, 店鋪本身既黑糖汁調的唔會太甜又唔會太水 係十分剛好!!! 紅豆都煮得軟唔會硬身 口感與味道都正正常常,而薏米就覺得唔係咁好食 因為我見佢都係罐頭倒出去 所以唔太新鮮 一咬就碎個種🤢 而佢既芋圓同紫薯圓 食落都煙韌 都會食到小小芋頭同紫薯既香味😋
點點公主 $36
點點公主

呢間係我一路係葵廣一直會去食既一間芋圓店,
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$36 (Last Night Supper)
點點公主