2020-01-27 105 views
踏入2020年代,要揀一間有質素又係啱顏色嘅餐廳真係唔容易仲要呢排除左政治因素外,疫症又令大家係出街時加倍小心。今日我地係旺角,都真係左睇右睇,幸運地我地去左一間環境好,又係黃色既居酒屋食日本野因為我地係walkin,都等左一陣先入去,我地坐吧枱,但可以睇住師傅做料理都幾賞心悅目呢個係申子卷,呢個真係好好食,不愧為招牌菜之一,一碟已經有哂你想食既壽司,申子卷入面有脆脆,好惹味,會愈食愈肚餓!呢個係明太子芝士山藥,明太子同芝士味道好夾,帶出左明太子既鮮味,山藥本身我唔係好好,但係三樣野夾埋一齊食口感好豐富,首先明太子口感幼滑有鮮味,跟住係芝士既咸,再右埋山藥外爽脆內軟兼暖粒粒。呢個真係唔好講少,唔食菜既我都覺得好味呀呢個係軟芝士黑豚卷,又係超好味!芝士同黑豚卷入口即溶,三舊真係唔夠喉厚豆腐,食得肉多要食啲清淡既中和下,個醬幾清新,食落一啲都唔油膩跟住呢個係大蔥黑豚燒,係繼頭先既芝士豚肉再encore叫,呢個又係大推!呢間居酒居啲豚肉真係超水準,入口即溶,好食又香口!甜薯,唔洗講,襯熱食唔會輸!鹽燒牛舌花,彈牙,仲配岩鹽、蔥花、柚子醬比你配搭,好好味呀!呢個叫申子飯,係打左既蛋白係飯上面,
踏入2020年代,要揀一間有質素又係啱顏色嘅餐廳真係唔容易

甜薯,唔洗講,襯熱食唔會輸!

呢個叫申子飯,係打左既蛋白係飯上面,好特別,第一次食有啲手足無措,但又幾正!食到超飽!

再黎兩杯蜜桃同巨峰提子梳打消消濟
生平第一次打咁大篇食評,因為真係高質!真係要再黎!