2021-06-25 4041 views
今日同朋友去德福睇戲,睇完戲就去咗淘大商場搵嘢食,嗰邊又多嘢食性價比又高😙今次就俾我哋發現咗一間出名食釜飯嘅餐廳🍴見到佢哋做主打唔同嘅鰻魚,我哋決定咗一陣間入去食!佢哋嘅特色招牌釜飯,即係日本人嘅煲仔飯,佢哋就係加高湯,唔似我哋會加豉油。試咗個人氣第一嘅汁燒牛肉釜飯同埋必食嘅鰻魚飯,鰻魚飯就有不同選擇,我哋就點左金魂好似平時食開有燒汁的鰻魚!金魂(蒲燒)鰻魚飯 $88鰻魚飯會配搭餐廳自己秘制嘅鰻魚汁,鋪在金黃色的鰻魚上,令到整個飯嘅味覺層次提高了,令到不知不覺就食曬d飯!鰻魚都好肥美且份量都多,都好香口好快就食曬😙汁燒牛肉釜 $68牛肉飯都係份量十足,而且除咗牛肉仲有其他配菜,有半隻半熟温泉蛋、蟲草菇同埋粟米仔,夾埋牛肉汁同飯都好豐富,我覺得CP值高之選!除了兩個飯仲叫咗兩個小食,分別係吉列牛舌同埋博多餃子🥟第一次食吉列牛舌都覺得好新奇,炸粉嘅皮唔會好厚,有時又唔會真係好乾!食日本餐廳都好鍾意叫餃子嚟食,都係煎到個皮好脆口,但係內裏嘅餡料依然好Juice👍🏻👍🏻餐廳都幾多人,如果想食飯就預咗去或者可以訂定位,鍾意食鰻魚嘅朋友就要試吓佢哋嘅鰻魚飯!如果鍾意食湯飯都可以加錢叫佢哋加高湯!

金魂(蒲燒)鰻魚飯 $88

汁燒牛肉釜 $68

除了兩個飯仲叫咗兩個小食,分別係吉列牛舌同埋博多餃子🥟

• 金魂
  • 汁燒牛肉釜