2019-08-03 1864 views
眨下眼三年冇嚟過黃大仙 今日因為工作關係嚟到黃大仙食嘢 見到呢一間和氣食堂幾多人排隊 所以就決定入去試一試😋四式刺身盛 🐟(三文魚 油甘魚 牡丹蝦 生蠔) ($168)黎到日本料理餐廳 冇理由唔食刺身嘅 我就點左一份四式刺身盛 當中四款刺身包括三文魚, 油甘魚, 牡丹蝦同生蠔 🐟刺身非常新鮮同厚切  由刺身上嘅光澤可以知道fresh 嘅程度 食落亦都冇根 唔錯👍🏻最有驚喜係隻生蠔 生蠔上放滿新鮮蟹籽 感覺好特別🤪三文魚芝士牛油果卷($78)🐟🥑🧀三文魚,芝士,牛油果 三樣都係我都鍾意嘅食物,三文魚芝士牛油果卷簡直係將呢幾種唔同嘅element 混合一齊。 三文魚同芝士帶黎嘅就係邪惡,卻又伴隨著牛油果健康嘅感覺,成個mix & match 好有層次感,值得一讚😚海膽冷素麵($88)🍝海膽冷素麵係平時比較少見 是日天氣又比較熱 所以就嗌呢份涼涼地嘅素麵海膽係呢道菜式嘅主角 色澤好靚 下面仲有一啲帶甜味嘅南瓜蓉 食落好清新😳宇治抹茶芭菲 配 電擊雞翼, 炸薯條 ($68)🍧🍗🍟電擊雞翼係最好味嘅雞翼!!🤩🤩口感脆卜卜 味道帶甜 非常惹味 有一種耳目一新嘅感覺炸薯條係新鮮炸起 甜甜地有啲驚喜😋

黎到日本料理餐廳 冇理由唔食刺身

最有驚喜係隻生蠔 生蠔上放滿新鮮蟹籽 感覺好特別🤪

三文魚芝士牛油果卷($78)🐟🥑🧀

海膽冷素麵($88)🍝

宇治抹茶芭菲 配 電擊雞翼, 炸薯條 ($68)🍧🍗🍟
電擊雞翼係最好味嘅雞翼!!🤩🤩
口感脆卜卜 味道帶甜 非常惹味 有一種耳目一新嘅感覺

炸薯條係新鮮炸起 甜甜地有啲驚喜😋

宇治抹茶甜品簡直驚為天人😍 抹茶味道濃郁 入面仲有唔少小丸子 紅豆 朱古力條等等嘅配料 為呢道甜品增色不少

青蘋果奇異果梳打($42) 🥤& 檸檬南柑梳打 ($42)🥤
兩杯梳打都係用倒插嘅方式整成嘅 觀感好過癮同埋味道亦都配合得非常好 特別係青蘋果同埋奇異果嘅酸味嘅混合 別出心裁😙😙

2019-07-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 三文魚芝士牛油果卷
  • 刺身盛