laimanfish
laimanfish
Level 2
2013-04-04
Follow
買左團購一段日子, 諗住即日中午打去BOOK睇下有冇得食, 點知又俾我BOOK到喎, 就孖住朋友一齊去~

侍應安排左我哋坐露天嘅坐位, 天氣唔凍唔熱, 覺得幾舒服, 而且坐喺行人路旁, 比坐喺入面好, 因為唔使個侍人隔住其他客人老遠咁遞D嘢食嚟~~~
露天雅座
露天雅座
一開始先嚟個刺身, 唔係太鮮味, 得甜蝦比較好, 三文魚及其他魚類嘅魚生都麻麻地, 不過我哋落嘅ORDER都叫上齊, 冇比少我哋啦~
刺身拼盤
刺身拼盤
然後叫左泰式鳳爪同蝦多士, 鳳爪冇骨, 又夠入味, 酸得嚟有少少辣, 好開胃, 蝦多士炸得太勁, 變得好硬, 亦食唔到有蝦味..
泰式鳳爪加蝦多士
泰式鳳爪加蝦多士
椒鹽魷魚鬚份量好夠, 炸得幾脆口, 用嘅都係魷魚鬚嘅尾部, 所以唔覺得韌, 佢落左D辣粉, 所以唔食得辣嘅朋友可能唔係好受到, 不過我就食唔停口~
椒鹽魷魚鬚
椒鹽魷魚鬚
多春魚同蠔好普通, 不值一提.....
多春魚加炸蠔
多春魚加炸蠔
食左好多肉類同刺身, 於是叫左個馬拉盏通菜, 雖然D菜係老左少少, 但馬拉盞好香好野味, 所以又再叫多左一碟~~~
馬拉盞通菜
馬拉盞通菜
怕唔夠飽, 叫下壽司嚟食, 牛油果軟殼蟹尚算OK, 只係牛油果好細粒....但個招牌瀧天月亮壽司就...唔知係咩做, 好輕微嘅酸味(但唔係變壞嗰種), 食唔出係咩料, 個面就有木魚碎, 總之就覺得唔夾唔好食!!
牛油果軟殼蟹壽司(左)及招牌瀧天月亮壽司
牛油果軟殼蟹壽司(左)及招牌瀧天月亮壽司
最後叫左個魚生沙津, 預左碎濕濕嘅魚生粒, 再加粟米, 蕃茄, 因為唔夠沙津汁, 所以同食淨菜同魚生冇分別......
魚生沙津
魚生沙津
甜品食左芒果奶凍同木糠布甸, 前者好香奶味, 後者嘅木糠唔係用瑪利餅, 所以味道麻麻....
Ratings