2022-07-22 153 views
好耐無食過日本野,咁岩今日去開石門附近做野,一出石門地鐵站就見到呢間拉麵店好吸引,所以就諗住試下啦!7點左右黎到都開始要排隊,鋪頭門面雖然唔算好大,但入面都坐得舒服,開放式廚房既設計可以望下廚師煮麵,好似平時睇電視劇啲情節咁 !🔸海陸空蕃茄濃湯拉麵 $108 (追加滿腹套餐+$25)平時我都好鍾意食蕃茄架,所以見到呢個新推出既蕃茄濃湯拉麵就好岩我。 湯底好夠味,仲每碗都配有一個原隻大蕃茄,超滿足! 大蝦鮮味十足,好新鮮,燒完仲要好香,而拉麵本身仲配左雞肉,雞肉好嫩滑,鍾意蕃茄既朋友一定要試下。🔸博多特盛叉燒味玉豚骨湯拉麵 $93豚骨湯底好濃,但食完唔口渴,好推介👍🏻而朋友有追加味玉即係溏心蛋(+$6)同埋特盛叉燒(+$16),溏心蛋係一隻,好好食😋而叉燒肥瘦適中,份量變左特盛之後勁多,食肉獸朋友值得加。朋友鍾意食辣,所以有揀到辛口,都有得揀唔辣。🔸滿腹套餐可以加野飲同埋小食,推介唐揚炸雞同埋羽根燒餃子。炸雞炸到好juicy,熱辣辣咁食好惹味。而餃子都煎到好香脆👍🏻好吸引!📍 麵道 (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場第一期地下G1號舖麵道 (沙田)

🔸海陸空蕃茄濃湯拉麵 $108 (追加滿腹套餐+$25)

🔸博多特盛叉燒味玉豚骨湯拉麵 $93

📍 麵道 (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場第一期地下G1號舖麵道 (沙田)